luni, 15 septembrie 2014

Cum înţelegeţi Isaia 66:23?

Dragi fraţi adventişiti şi sâmbătari,
Continui în a vă răspunde, prin harul şi cu ajutorul Tatălui ceresc şi prin meritele Fiului său am nădejde, că răsplata noastră va fi mare în ceruri, dacă ne vom pocăi cu adevărat şi vom rămâne fermi şi hotărâţi în credinţa ce o dă adevărul.

Întrebare pusă de un frate: Cum înţelegi cele spuse de Isus în Matei 24:20 şi Apocalipsa 1:10 vis-a-vis de Isaia 66:23?

 "În fiecare lună nouă şi în fiecare Sabat, va veni orice carne (basar) să se închine înaintea Mea, - zice DOMNUL (YHWH)." Isaia 66:23

Este evident că în viitor - căci textul se referă la viitor - sabatul şi sărbătoarea lunilor noi vor fi ţinute de orice "carne" ("basar" în ebraică). Acest lucru se omite de toţi cei care nu privesc adânc în Scripturi. După "judecata celor vii", cei rămaşi "în carne" vor vedea corpurile moarte şi îi vor îngropa, conform cu profetul Ezechiel.

În acest sens vedeţi seturile de răspunsuri date lui Liviu, un susţinător al ideologiei pastorului CT Russell despre “şansa” de împăcare cu Dumnezeu a celor morţi ca nepocăiţi.

Ideologia pastorului CT Russell despre şansa de pocăinţă sau oricum am numi-o, de a plasa pe cei morţi ca nepocăiţi, într-o societate idilică din mia de ani, unde să trăiască încă 100 de ani de probă, cu o sănătate perfectă şi condiţii de viaţă superbe, nu se regăseşte în Biblie, ci doar în 'închipuirea' interpretativă a unor versete, care traduse corect şi interpretate în context, nu vorbesc de aşa ceva.
Eu am răspuns acelor argumente şi le prezint, prinse într-un buchet, arătând că pastorul Russell, mentorul lor, se situează în afara contextului textelor citate de ei.

Răspuns dat liderului Liviu, de la Studenţii Bibliei (Milenişti) susţinător al ideologiei pastorului CT Russell

Liviu susţinea: "Consider că unele lucruri în special despre judecată trebuiesc studiate din mai multe unghiuri. Eu cred că accesul la judecata dreaptă trebuie garantat fiecarei fiinţe, altfel n-ar mai fi dreptate. Deci eu cred că şi cei din trecut şi cei din ziua de azi vor avea acces la judecată şi mai cred că ziua de judecată durează 1000 de ani.
Ioan 11:20. Când a auzit Marta că vine Isus, I-a ieşit înainte; iar Maria şedea în casă. 21. Marta a zis lui Isus: "Doamne, dacă ai fi fost aici, n-ar fi murit fratele meu! 22. Dar şi acum, ştiu că orice vei cere de la Dumnezeu Îţi va da Dumnezeu."23. Isus i-a zis: "Fratele tău va învia." 24. "Ştiu", I-a răspuns Marta, "că va învia la înviere, în ziua de apoi."
Este deci o zi alocată învierii"
Răspunsul meu:
Eu tocmai asta am făcut, am privit problema din mai multe unghiuri. Aceasta "judecată" se face dupa "înviere", în cazul celor morţi. Evident că - conform cu mărturia celor din Biblie - este o zi de judecată şi este o înviere. Dar ce înţelegem prin "judecată", din punct de vedere biblic? Dacă mergem la un dicţionar, putem vedea că este cercetarea unui caz. Schimbă Biblia această noţiune? Nu, căci în acest caz trebuie să fie pârât şi reclamant, iar noi suntem pârâţi de Satan "justiţiarul făţarnic şi fals" şi suntem acuzati zi şi noapte în faţa "justiţiei divine" şi bineînţeles Diavolul face tot posibilul ca să cădem şi el să aibă dreptate, cum a făcut în cazul lui Iov (dovezi: Iov capitolul 1 şi 2 cu Apocalipsa 12:10). (Dacă Dumnezeu ar ierta toţi oamenii, care nu s-au pocăit, ar trebui să ierte şi pe Diavol şi pe demonii lui.)
Liviu a scris:
"Matei 12: 31...
Despre ce fel de iertare poate fi vorba în veacul viitor? Şi ce rost avea să le spună acestora dacă nu ar fi avut parte de acest veac viitor?"
Răspunsul meu:
Prin prisma acestui verset vedem că există un păcat capital, care nu se iartă, nici în acest veac şi nici în cel viitor. Iar cine nu primeşte iertare nu poate fi mântuit nici acum, nici în veacul viitor.
Dar cum interpretăm? Iată cum am răspuns eu acestei dileme:
Acest verset dovedeşte clar, că jerftfa Domnului Isus nu are puteri nelimitate, cum au crezut greşit cei ce au susţinut mântuirea universală şi cei numiţi semiuniversalişti (care cred în şansa a doua). Această jertfă are putere de ispăşire numai peste aceia care cred în ea, conformându-se procesului naşterii din nou, din apa şi din duh sfânt - aici intrând şi pruncii şi copiii handicapaţi ai credincioşilor, care sunt considerati sfinţi, dacă sunt educaţi în sfinţeinie, în virtutea angajamentului credincioşilor: "cât despre mine, eu şi casa mea voi urma pe DOMNUL".
Desigur, textul din Matei 12:31,32 lasă să se înţeleagă că în viitorul numit "Împărăţia de o mie de ani" - atenţie: dar numai aici, nu şi după mia de ani - se vor face anumite păcate, care unele vor putea fi iertate, iar altele, cele de hulă împotriva duhului sfânt, nu vor putea fi iertate, nici atunci.
O anumită interpretare spune că cei care vor fi iertaţi în mileniu, vor fi oameni care au trăit în epocile de înainte de Armaghedon, adică oameni care au trăit de la Adam, până la Armaghedon (care încheie a Doua venire a Domnului Isus). Biblia nu susţine asa ceva, deoarece arată că oamenii păcătoşi au drept numai la o singură viaţă, nu la doua, trei sau mai multe!
Cine crede în Fiul are viaţa veşnică; dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el. (Ioan.3:36)
Ce se întâmplă cu un om nemântuit după ce moare? Oare este el înviat în mileniu sau după mileniu să mai trăiască o sută sau două sute de ani, în care să fie educat pentru a primi pocainţa şi mai apoi testat, cum cred cei ce susţin aşa ceva? Spune Biblia aşa ceva? Nici vorba!
"Şi, după cum oamenilor le este rânduit să moară odată, iar după aceea vine judecata," (Evr.9:27)
Am citat o altă redare aici, una mai bună. Ce spune acest verset? Că după ce mor păcătoşii, ei trebuie judecaţi. Da, judecaţi!
Nici vorbă ca păcătoşii să scape nejudecaţi!
Ce înseamnă a fi judecat ca necredincios? Nicidecum încă un drept la o viaţă de o sută sau două sute de ani! Ci osândă!
Să vedem cum defineşte DEX-ul cuvântul "osândă":
OSẤNDĂ, osânde, s. f. (Pop.) 1. Condamnare, pedeapsă la care este supus cineva (de către organele judiciare). ◊ Expr. A-și face osânda = a executa pedeapsa la care este condamnat. (Reg.) A-și face osânda cu cineva = a se purta rău, fără milă; a chinui, a tortura pe cineva. 2. Fig. Blestem; pacoste, năpastă, nenorocire, urgie. – Din osândi (derivat regresiv).
Sursa: DEX '98
OSÂNDĂ ~e f. pop. 1) Pedeapsă aplicată unei persoane prin hotărâre judecătorească; condamnare. ◊ A-și face ~a cu cineva a se chinui cu cineva. 2) Ceea ce provoacă neplăceri; blestem; nenorocire; năpastă; pacoste. /v. a (se) osândi
Liviu afirma: "Matei 21:31. Care din amândoi a făcut voia tatălui său?" "Cel dintâi", au răspuns ei. Şi Isus le-a zis: "Adevărat vă spun că vameşii şi curvele merg înaintea voastră în Împărăţia lui Dumnezeu
Nu zice: Merg doar ei, ci zice ca merg înaintea lor acceptând să facă parte ca mădulare ale lui Christos iar ei vor veni în urmă în Mileniu pierzând Marele Premiu"
Răspunsul meu:
Contextul spune că cei din aceste categorii de oameni, se pocăiau şi astfel intrau în împărăţia lui Dumnezeu, câştigând "marele premiu", care este viaţa veşnică.
Liviu a scris:
"Luca 10:12. Eu vă spun că în ziua judecăţii va fi mai uşor pentru Sodoma decât pentru cetatea aceea. 13. Vai de tine, Horazine! Vai de tine, Betsaido! Căci dacă ar fi fost făcute în Tir şi Sidon lucrările puternice care au fost făcute în voi, demult s-ar fi pocăit stând în sac şi cenuşă. 14. De aceea, în ziua judecăţii, va fi mai uşor pentru Tir şi Sidon decât pentru voi.
În ce sens va fi mai uşor? Nu vor muri de tot? Horazin şi Betsaida vor fi date morţii complet iar Tirul şi Siodonul doar pe jumătate?"
Răspunsul meu:
Nu. Sensul din aceste fraze este că păcatul înfăptuit de ei va fi mai justificabil ca cel făcut de ceilalţi. De exemplu, cel care sparge un magazin pentru că nu are ce mânca este mai de înţeles, ca cel care are ce mânca, dar sparge acelaşi magazin că vrea senzaţii tari. Dar ambii vor primi aceeaşi osândă, condamnarea la închisoare. La fel va fi şi cu cei care au păcătuit voit şi în continuu şi nu s-au pocăit în această viaţă. Cel care fură că nu are ce mânca nu se poate justifica, deoarece ar trebui să lucreze, iar cel care fură pentru senzaţii tari, nici măcar nu poate deschide gura...
Liviu a scris: "Ezec. 16:53. Voi aduce înapoi pe prinşii lor de război, pe prinşii de război ai Sodomei şi ai fiicelor ei, pe prinşii de război ai Samariei şi ai fiicelor ei şi pe prinşii tăi de război în mijlocul lor, 54. ca să-ţi suferi ocara şi să roşeşti pentru tot ce ai făcut, slujindu-le ca o pricină de mângâiere. 55. Astfel, surorile tale: Sodoma şi fiicele ei se vor întoarce iarăşi la starea lor de mai înainte, şi Samaria şi fiicele ei se vor întoarce iarăşi la starea lor de mai înainte, şi tu şi fiicele tale vă veţi întoarce iarăşi la starea voastră de mai înainte.
Una din multele dovezi ca pana si cei mai nenorociti oameni din trecut, nu din cei ce se nasc in Mileniu, vor fi inviati"
Răspunsul meu:
Textul acesta nu vorbeşte de mântuirea lor în mod explicit şi contextul biblic nu permite această înţelegere (Galateni 5:19-21). Textul vorebeşte de învierea lor şi în acest cadru se va produce judecata. Sodoma şi celelalte cetăţi blestemate, când vor vedea că au fost alţii şi mai răi ca ei, vor avea o ruşine mai mică - ca să spun aşa - pe când curva cea mare, Ierusalimul antic din acel timp - va avea cea mai mare ruşine, văzând că ei au făcut lucruri cu mult mai detestabile ca Sodoma şi Samaria, deci ruşinea lor va fi pe măsură.
Liviu a scris:
"Ieremia 48: 42. Astfel Moabul va fi nimicit de tot şi nu va mai fi un popor, căci s-a semeţit împotriva Domnului. 43. Groaza, groapa şi laţul sunt peste tine, locuitor al Moabului, zice Domnul. 44. Cel ce fuge de groază cade în groapă, şi cel ce se ridică din groapă se prinde în laţ; căci aduc asupra lui, asupra Moabului, anul pedepsei lui, zice Domnul. 45. Fugarii se opresc sleiţi de puteri la umbra Hesbonului; dar din Hesbon iese un foc, o flacără iese din mijlocul Sihonului şi mistuie laturile Moabului şi creştetul capului celor ce se fălesc. 46. Vai de tine, Moabule! Poporul din Chemoş este pierdut! Căci fiii tăi sunt luaţi prinşi de război, şi fiicele tale, prinse de război. 47. Dar în vremurile de apoi, voi aduce înapoi pe prinşii de război ai Moabului, zice Domnul." Aceasta este judecata asupra Moabului.
Vor fi aduşi înapoi la viaţă doar pentru a li se spune că trebuie să moară?"
Răspunsul meu:
Textul nu vorbeşte de înviere. Este vorba de cei vii din acel timp, care au fost duşi în robie de babilonieni şi au fost eliberaţi de persanul Cirus "după mult timp". Aşa apare în traducerea distinsului traducător Karoli Gaspar, bun şi lăudat cunoscător al limbii ebraice antice: "Dar voi aduce înapoi pe Moab din captivitate după mult timp" Traducerea Karoli Gaspar
Problema e nu ce dorim să credem, ci ce se poate dovedi. Eu unul, îţi spun în mod cinstit că nu doresc să mă iau după nimeni. Atât în primul comentariu cât şi în al doilea comentariu de pe blogul meu ai dat anumite versete care nu vorbesc despre înviere şi mileniul mesianic. Voi, precum şi cei ce îşi spun "martorii lui Iehova" interpretaţi unele dintre profeţiile din Vechiul Testament în mod necontextual.
Iată şi primele mele răspunsuri pentru versetele din comentariul al doilea:
Ieremia 49:35-39 înseamnă deportarea elamiţilor de către babilonieni şi repatrierea lor de către împăratul Cirus. Nu are nici o legătură cu învierea.
Intrebarea lui Liviu:
"Psalm 22:27. Toate marginile pământului îşi vor aduce aminte şi se vor întoarce la Domnul: toate familiile neamurilor se vor închina înaintea Ta.
Psalmistul vede că sunt aceeaşi oameni din vremea sa altfel cum să îşi aducă aminte?"
Răspunsul meu:
Acest timp este descris şi în alt loc unde scrie "ei vin din necazul cel mare" Apocalipsa 7:14. Acest timp nu este în împărăţia milenara, ci înaintea ei, în timpul marelui necaz (şi este vorba doar de cei scăpaţi din acest mare necaz).
Întrebarea lui Liviu:
"Ieremia16: 19. Doamne, tăria, cetăţuia şi scăparea mea în ziua necazului! Neamurile vor veni la Tine de la marginile pământului şi vor zice: "Părinţii noştri n-au moştenit decât minciună, idoli deşerţi care nu sunt de niciun ajutor!" Care părinţi? Cei ce le-au dat naştere în Mileniu le-au spus aceste cuvinte? Sau e vorba de cei din trecut ce vor învia?"
Răspunsul meu:
Neamurile acestea sunt fie cei din Biserică (Mireasa) fie din cei ce vin din necazul cel mare, deci nici aici nu putem vorbi de un text despre înviere.
http://imparatiamesianica.blogspot.ro/2014/07/raspunsuri-catre-liviu-un-sustinator-al.html

Vedeţi şi acest studiu:

Împărăţia Mesianică


Pace şi har de la Tatăl ceresc şi de la Fiul său!
Acest studiu este dedicat “chiliasmului”, învăţăturii biblice despre cei o mie de ani de împărăţie mesianică, evenimentelor ce o preced şi evenimentelor ce o urmează.

Pro şi anti chiliasm (hiliasm)
Care dintre cele două filiere (pro şi antichiliastă) este mai credibilă?
Unii numesc împărăţia de o mie de ani ca “împărăţie mesianică”, având ca împărat (rege) pe Mesia, Fiul lui Dumnezeu. Cuvantul ebraic “Mesia” înseamnă literalmente “Unsul” (lui Dumnezeu), la fel înseamnă şi cuvântul grecesc Christos.
Fiind două pareri în creştinismul modern, unii care susţin că în mia de ani va fi o împăratie pe pamant si vor fi oameni pe pamant si altii care spun ca nu vor fi, eu ma plasez in grupul acelora care sustin ca vor fi oameni in mia de ani pe pamant, DAR ACESTIA NU VOR FI CEI DIN “MIREASA” (Apocalipsa 22:17), cuvantul “mireasa” fiind aici un simbol al companionilor (alesilor, sfintilor) “Mirelui”, care este Domnul si Mantuitorul nostrum Isus Christos, Fiul lui Dumnezeu. Ma implic in aceasta disputa, din dorinta de a CONSOLIDA aceasta pozitie cu pareri si argumente mai vechi sau mai noi. Talantul trebuie pus in comert, altfel suntem catalogati ca sclavi lenesi si nefolositori. Fie ca bunul Dumnezeu sa ne ajute pe TOTI cei implicati in discutii, sa avem o atitudine demna, civilizata si la obiect, neuitand niciodata ca trebuie sa ne iubim semenii ca pe noi insine.

Este de remarcat zelul multor anti-chiliasti (in special cei din Bisericile Adventiste), dar din pacate ei se bazeaza pe niste profetii care s-au implinit deja peste Israelul antic, in timpul robiei babiloniene (Tefania 1:2,3) si pe ideea profetiilor conditionate, o doctrina eretica, care il face pe Dumnezeu un profet fals (Deuteronom 18:22).

In aceasta disputa trebuie abordat si cadrul istoric. Asta ar trebui facut la orice cadru doctrinar. Sa vedem cine au fost inaintasii celor doua ramuri de interpretare. Sa vedem cat de vechi si unde se regasesc aceste idei? Sfanta scriptura ne indeamna la aceasta.
De timpuriu (prima parte a sec II) printre cei ce s-au situat pe pozitii contra si pro au fost Marcion din Sinope si Iustin Martirul (ambii fiind contemporani).

As propune sa retinem "filiera" prin care "ideile" ajung la acesti doi autori, precum si tarile:
In cazul lui Marcion, filiera este un siriac gnostic, iar tara de provenienta a invataturii este Siria.
In cazul lui Iustin, filiera este un crestin batran, iar tara de provenienta este Israelul istoric.

Tertulian din Cartagina (Africa De Nord), un autor crestin binecunoscut din sec. II, scrie in cartea sa numita "Adversus Marcionem" (Impotriva lui Marcion) ca ideile lui Marcion au fost alimentate de un anumit invatator numit Cerdo. Acest Cerdo, a fost de origine siriac si a trait la Roma in jurul anului 130 dH. 
Marcion s-a nascut in orasul Sinope din Asia Mica (azi Turcia) si a trait aproximativ intre anii 85-160. In anul 135 calatoreste la Roma si il intalneste pe Cerdo de la care invata expunerea sa doctrinara si pe care probabil o dezvolta mai departe. Tandemul ideologic Cerdo-Marcion a respins autoritatea Vechiului Testament, precum si a multor carti din Noul Testament. Au acceptat doar Evanghelia dupa Luca, Faptele Apostolilor si Epistolele lui Pavel, cu exceptia a doua epistole. Ei au taiat din aceste scrieri orice afirmatie ce lega Vechiul Testament de Noul Testament si au numit lucrarea lor "Apostolicon". Este interesant ca pana in secolul V bisericile siriace (cu exceptia unora) au respins cartea Apocalipsa, ca pe o carte care nu este de la Dumnezeu. Intr-o scriere de pe internet citeam ca Marcion calatorea mult si in adunarile crestine unde ajungea, facea ca cartile evreiesti ale Vechiului Testament sa fie arse. In el mocnea un foc nestins, o ura neimpacata impotriva a tot ce era evreiesc. Considera ca Dumnezeul Vechiului Testament nu era identic cu Dumnezeul Noului Testament. In ce priveste christologia, el sustinea un modalism docet. Modalismul este teologia care sustine ca Tatal din cer a venit pe pamant si s-a identificat ca Fiu. Docetismul este teologia care sustine ca Fiul a avut un trup uman aparent si nu un trup uman real. Toate aceste trei elemente teologice provin din arealul teologic gnostic.

Pe de alta parte, Iustin Martirul a acceptat atat Vechiul Testament cat si cartea Apocalipsa. El s-a nascut in orasul Sihem din Samaria. A trait aproximativ intre anii 100-160. A fost convertit la crestinism de un crestin in varsta, care i-a explicat profetiile din Vechiul Testament cu privire la Christos. In jurul anului 132 pleaca la Roma si fondeaza o scoala crestina. Moare ca martir in jurul anului 160.

Care filiera este mai credibila?
Invatatura sustinuta de Iustin Martirul si altii ca pe pamant vor fi oameni in imparatia de o mie de ani, va fi denumita ca "chiliasm", de la grecescul chili (1000)+asmos (?). A avut numerosi sustinatori, dar si mai multi adversari. In cele din urma, a fost declarata erezie (dar nu a fost blestemata oficial) de sustinatorii Bisericii Imperiale, finantata de imparatul Constantin.

Chiliastii extremisti
Din nefericire, anumiti lideri ai sectelor iudeo-gnostice, precum Cerintus din Efes, au sustinut un chiliasm extremist. Ei nu au inteles rolul viitor al crestinilor ca fiind regi si preoti care vor guverna din cer impreuna cu Christos, crezand ca acestia vor trai efectiv pe pamant, vor avea din nou femei si vor copula, vor bea vin, etc.. Altii sustineau elemente fantastice legate de conditiile din mileniu (grau si vie superproductiva).

Respingerea chiliasmului
Respingerea chiliasmului s-a facut pe fundalul neintelegerii rolului sfintilor lui Christos in mileniu. Neintelegand rolul imparatiei milenare, ideologii gnostici ca Cerdo si Marcion au imbratisat cu brate largi deschise ideea gnostica a sufletului nemuritor. Din moment ce sufletul nu moare, credinciosul isi lua rasplata imediat dupa moarte, iar cu asta totul era incheiat din perspectiva acestora. Ei nu au inteles marea provocare: De ce este nevoie de o imparatie de o mie de ani pe pamant inainte ca sa vina "Olam Haba" Lumea (vesnica) care va veni? Deoarece trebuia sa se demonstreze cum ar fi fost societatea umana fara amestecul lui Satan si al demonilor lui: net superioara, din toate punctele de vedere.

Intrebare catre antichiliastii moderati: Cum de nu au pierit toate pasarile?
Mai apoi de la gnostici, prin filiera bisericii imperiale sustinuta de imparatul Constantin s-a perpetuat aceasta idee de-a lungul veacurilor. Antichiliastii extremisti nu au respins numai idea, ci chiar insasi cartea in care aparea aceasta idee: Apocalipsa. Alti antichiliasti, care erau obligati sa accepte cartea Apocalipsa, din cauza renumelui ei, incercau o abordare total spiritualista (simbolica).
Antichiliastii moderati (care resping interpretarea suta la suta simbolica) sustin ca plagile finale din Apocalipsa vor distruge totul pe pamant, toate vietuitoarele, pasarile, animalele si toti oamenii: "toate au fost arse, contaminate si distruse" (afirma ei). Este dreptul lor sa creada ce vor sau ce le dicteaza inima. Noi avem datoria sa le aratam unde gresesc. Cei sinceri se vor corecta, cei mandrii se vor impietri.

As dori sa trecem din nou in revista cateva versete, invitandu-va sa le contemplati in cadrul lor textual: Apocalipsa 19:17-21. Aici se prezinta ultima plaga, distrugerea celor rai, care nu s-au pocait, dovedind prin asta cat de mult sunt infectati cu pacatul. Este batalia Armaghedonului, condusa de Fiul lui Dumnezeu, Domnul si Mantuitorul nostru Isus Christos. Orice ochi va vedea prezenta lui in norii cerurilor, datorita semnului sau urias, care va fi manifestat ca un fulger urias in nori, si care va inspaimanta pana la lacrimi pe acei pacatosi inraiti (Matei 24:30). Dar va fi prea tarziu.

Mai multi ochi vad mai multe. Sa privim deci, ce ni se declara dupa aceasta ultima plaga: "si toate pasarile s-au saturat de carnea lor" (Apocalipsa 19:21). Pasarile infometate, ce nu prea au ce manca datorita distrugerilor uriase in flora si fauna, se napustesc in carduri peste cadavrele oamenilor si se satura din carnea lor, supravietuind prin asta pana la refacerea florei. Este trist, este dezolant, ne pare rau ca nu s-au pocait, dar nu avem ce face. E NUMAI VINA LOR (ei au fost avertizati)! Deci nici vorba ca toate animalele pier. Eu nu am gasit asa ceva in cartea Apocalipsa.
Intr-adevar marea - si aici se refera la oceanul planetar - a suferit un cataclism urias, si au murit toate vietatile din ea si au pierit toate corabiile. Insa despre celelalte surse de apa, avem o marturie textuala care spune ca doar a treia parte din ea a fost poluata. Deci exista inca o cantitate uriasa de apa potabila pe glob, iar in aceasta cantitate mare de apa au supravietuit si animalele care traiesc in aceste ape (Apocalipsa 8:10,11, Ezechiel 47:1-12). Ce se va intampla cu apa poluata in mileniul mesianic? Ea va fi vindecata si se va repopula de pestii si vietatile din ape care au supravietuit (Ezechiel 47:12). 
Sa retinem: “Mireasa” este in cer si in ce priveste oamenii din mileniul mesianic, Biblia nu spune ca printre locuitorii ei de pe pamant vor fi elemente inviate cum sustin Martorii Lui Iehova, Studentii Bibliei si alte grupari, din contra, vor fi numai oameni pocaiti, numai si numai oameni pocaiti, care s-au pocait dupa rapirea ultimilor membrii ai Miresei, dar inainte de Armaghedon. Nimeni nu intra nepocait in mileniu, dovada sunt acele plagi uriase - descrise cu lux de amanunte in cartea Apocalipsa - care au decimat populatia pamantului, fiind nevoie de mult timp pentru ai strange si ingropa (Ezechiel 39:11-16). Invierea generala nu este in mileniu, ci dupa mileniu. Deci in mileniu intra numai oamenii vii, ce supravietuiesc datorita pocaintei lor, recunoscand autoritatea lui Dumnezeu si al Mielului peste ei.

“SI EI VOR IMPARATI PE PAMANT” Dar de unde?
Se scrie despre “Mireasa” “Si ei vor imparati pe pamant”. Acest lucru il pot face (exercita) si din cer. Imparatia milenara va fi pe pamant, dar sediul ei va fi in cer. Cerul este sediul de une vor imparati Christos si Mireasa sa:
“In casa Tatalui meu (cerul) sunt multe locuinte …Ma duc sa va pregatesc un loc … voi veni din nou si va voi lua la mine insumi, ca acolo unde sunt eu sa fiti si voi” Ioan 14:2,3
"Ai facut din ei o imparatie si preoti pentru Dumnezeul nostru SI EI VOR IMPARATI PE PAMANT". Apoc 5:10
"ci vor fi preoti ai lui Dumnezeu si ai lui Christos si VOR IMPARATI CU EL O MIE DE ANI." Apoc 20:6

CINE vor fi oamenii din mileniu, peste care vor imparati?
1. Sunt oamenii care au venit sa se inchine lui Dumnezeu dupa ce au vazut judecatile lui Dumnezeu asupra celor ce il sfidau (Apoc 15:4)
- Biruitorii fiarei (Mireasa) sunt deja in cer, in fata tronului (Apoc 15:2)
- In cantarea lor exista fraza "Si toate neamurile VOR VENI SI SE VOR INCHINA INAINTEA TA pentru ca judecatile tale au fost aratate" Apoc 15:4
Aceste popoare care vin la pocainta dupa ce “Mireasa” biruie “fiara” prin marturia pe care o da, nu sunt rapiti la cer, ei raman pe pamant.
2. Popoarele care vin sa se inchine lui Dumnezeu, in Israel, la Ierusalim (care va fi reconstruit), vor avea copii, in mileniu se vor naste o multime de copii, cum spune si profetia "le va mana un copilas ... pruncul care suge..." Isaia 11:6,7 "nu vor mai fi in el copii cu zile putine ... nu vor avea copii pe care sa-i vada pierind" Isaia 65:20,23
Acesti copii nascuti in imparatia mesianica pot cadea (cum a cazut Adam si Eva), fie daca nu vor fi atenti la conduita lor din imparatie, sfidand legile ei, fie la ultima proba care va veni peste pamanteni, la incheierea celor o mie de ani. Este memorabila aici ceea ce spune Domnul si Mantuitorul nostru Isus, despre hula impotriva duhului sfant, ca oamenii care pacatuiesc in aceasta maniera, NU VOR FI IERTATI nici in veacul acesta SI NICI IN CEL VIITOR (in veacul care va urma sa vina)" Matei 12:32
Expresia "cel viitor" arata ca va exista un timp in viitor, in care acest pacat, mai poate fi practicat. Ce intelegem de aici? Ca membrii din Mireasa o sa mai pacatuiasca in veacul care va veni? Nu, in nici un caz "asupra lor a doua moarte nu mai are nici o putere" Apocalipsa 20:6. Asta inseamna ca Satan, care are putere asupra mortii, nu ii mai poate fraierii, nu ii mai poate insela. Insa pe multi dintre pamanteni ii va insela (Apoc 20:7-9), din cauza neatentiei lor.

ULTIMA zi inainte de mileniul mesianic si PRIMA zi din mileniul mesianic
Sa vedem cum va fi ULTIMA zi inainte de mileniu:
"iar ceilalti au fost ucisi cu sabia ce iesea din gura aceluia care sedea pe cal. Si toate pasarile s-au saturat de carnea lor." Apoc. 19:21
O priveliste inspaimantatoare, cu oameni neingropati, devorati de pasarile cerului. Deci pasarile nu au pierit. 
Profetul Ezechiel un om sfant, a scris cu exactitate acelasi lucru. A se compara Apocalipsa 19:17,18 cu Ezechiel 39:17-20.
In PRIMA zi din mileniu, populatia ramasa are instructiuni clare si precise, consemnate in Biblie: inceperea distrugerii armamentului ramas dupa cataclismul din necazul cel mare (Ezechiel 39:9,10) si inceperea ingroparii mortilor (Ezechiel 39:11-16).
Primul act va consta in distrugerea armamentului in sens ecologic, adica, ce se poate folosi din el ca material combustibil pentru foc, pentru gatit, spalat, incalzit, fierarit, etc. Ce nu se poate distruge prin foc, nefiind inflamabil, va fi refolosit in fierarit, ptr. unelte, scule, etc.. (Mica 4:3).
Evident orice zi de lucru va incepe cu rugaciuni si laude la adresa lui Dumnezeu si a Mielului, va fi o bucurie pentru ei sa stie ca au o protectie desavarsita, ca nu ii pandeste nici un rau, iar pentru noi, ca Mireasa, ca preoti, va fi o bucurie sa ducem la scaunul maririi inchinarea si aceste laude, dand lui Dumnezeu raport in fiecare zi, ce se intampla pe pamant si cat a fost realizat din planul sau, precum si cum am vegheat noi pentru bunul mers al pamantenilor. Cand se vor implini zilele miei de ani, vom fi ispravit totul, vom dezlega pe Satan si pe demoni pentru ultima proba. Apoi vom curati elementele inselate, nestatornice, dind istoriei ce va veni o lectie de neuitat. Si dupa acest act vom depune guvernarea la picioarele tronului maririi, predand imparatia in mana Tatalui Domnului si Mantuitorului nostru Isus Christos, ca Dumnezeu sa fie totul in toti (1Corinteni 15:28).

Texte identice, aratand aceeasi profetie
In Apocalipsa 19 si Ezechiel 39 se arata aceeasi profetie despre viitor. Textele arata un razboi total, pe de o parte natiunile se ridica impotriva lui Israel (cel spiritual, sfintii crestini) ca sa il nimiceasca, pe de alta parte razbunarea finala a lui Dumnezeu, peste atacatori. Ce zice profetul Ezechiel zice si apostolul Ioan, de ex. cadavre devorate de pasarile cerului. Acelasi Dumnezeu sfant si atotputernic in pricepere, intelepcoiune si cunostinta i-a inspirat pe amandoi. Nu cred, ca Dumnezeu in intelepciunea sa ar fi spus o profetie ce urma sa nu se intample... El nu poate fi conditionat. Ce spune el se implineste, altfel cuvantul lui este o prorocie falsa. Nici un cuvant profetic spus de gura lui nu cade la pamant. Profetul Ezechiel detaliaza mai pe larg, spunand ca la acest ospat macabru vor participa si fiarele campului (animalele salbatice) nu numai pasarile. Dar tacerea lui Ioan, nu poate fi o contrazicere ca vor fi doar pasari. Tacerea nu inseamna intotdeauna contrazicere. El subliniaza doar aspectul cel mai vizibil: cardurile de pasari.

Cei care neaga implinirea in viitor a tuturor profetiilor neimplinite din Vechiul Testament, spunand ca sunt conditionate, resping de fapt profetiile si il resping astfel pe insusi datatorul lor, pe Dumnezeu. 

Desigur crestinii adevarati nu vor lupta cu armele, ci se vor lupta in rugaciune sa faca fapte bune si sa iasa biruitori prin suferinta, ca Fiul lui Dumnezeu, Domnul si Mantuitorul nostru Isus Christos. Noi avem interdictie sa purtam razboi. Numai cei ce nu ne cunosc si ne urasc ar putea crede ca noi vom pune mana pe arme, ca sa ne aparam sau sa ucidem. 

Doua repere de necontestat
Evident, cand apostolul Pavel vorbeste de mersul la cer, de rapire si de transformarea&schimbarea naturii, vorbeste de “Mireasa” lui Christos. Destinatia e clara. Dar, din acest loc ei vor guverna pamantul: "si ei vor imparati pe pamant" Apoc. 5:10
CAND ANUME?
"si vor imparati cu el O MIE DE ANI" Apoc 20:6
Avem doua repere de necontestat:
1. LOCUL: “vor imparati pe pamant" (in termeni moderni: vor guverna)
2. TIMPUL imparatiei&guvernarii: "o mie de ani"
Nu este logic sa guverneze peste un pamant gol golut, fara natura, fara animale, fara oameni. Domnul si Mantuitorul nostru a spus clar apostolilor "voi veti sta pe douasprezece SCAUNE DE DOMNIE SI VETI JUDECA pe cele douasprezece semintii ale lui Israel" Matei 19:28. Ca sa judeci pe cineva trebuie sa fi MAI MARE ca cel pe care judeci.

Este corecta interpretarea antichiliasta?
Este corecta interpretarea ca ultimii membrii ai Miresei vor sta pe pamant pana la ultima plaga?

Cineva intreba: “S-a terminat ruperea  pecetilor, a incetat sunetul trambitilor, si s-au golit potirele cu plagi. Urmeaza rapirea, ridicarea in nor a tuturor sfintilor ( 1 Tes. 16, 17) care se duc in sus cu Domnul Iisus si ingeriii toti.  "......s-a  sfarsit  taina lui Dumnezeu, dupa vestea buna vestita de El robilor Sai prorocilor." ( Ap. 10;7). E corect?”

Nu este corect. Nu se arata nicaieri ca rapirea ultimilor membrii ai “Miresei” este tocmai dupa plagile finale. “Biruitorii fiarei” - adica “Mireasa” - sunt deja in cer (Apoc 16:6, Apoc. 15:2, Apoc. 20:4, Apoc. 3:10) si iau parte la distrugerea celor rai (Apoc. 2:27), ca judecatori (1Cor 6:2). Deci este un act dupa “Rapire”. Acest lucru se stia, chiar si cand nu exista cartea Apocalipsa.
Scenariul prezis atat de apostolul Pavel cat si de apostolul Ioan este asa:
1. Rapirea
2. Judecata
Dupa ce “biruitorii fiarei” sunt in cer la marea de sticla (Apoc 15:2), INCEPE JUDECATA TUTUROR POPOARELOR (1Cor 6:2), ei spun ca toate popoarele (adica cei care raman din aceste popoare) vor veni sa se inchine la Dumnezeu (Apoc 15:4). Deci plagile cele mai grele (cele sapte potire) care raman pentru final, despart “oile” ascultatoare de “caprele” indaratnice. Cei ce au semnul fiarei, sunt distrusi (Apoc 16:2), iar cei ce au ascultat avertizarea “Miresei” (Apoc. 14:9) sunt salvati si intra in mileniul mesianic (Apoc 20:3). Satana este legat ca sa nu ii mai insele. Conform cu profetia din Zaharia, aceste popoare se vor inchina lui Dumnezeu, PE PAMNT, LA NOUL TEMPLU DIN IERUSALIMUL RECONSTRUIT (Zaharia 14:16), sediul central al inchinarii de pe pamant. 
Pelerinaj anual
"Toti cei care VOR MAI RAMANE din toate popoarele venite impotriva Ierusalimului SE VOR SUI IN FIECARE AN SA SE INCHINE ...etc."
Dar fara Vechiul Testament nu putem intelege pe deplin profetiile din Noul Testament si viceversa. Fara Noul Testament nu putem intelege pe deplin profetiile din Vechiul Testament. Bine a zis apostolul Pavel: “Toata scriptura este inspirata de Dumnezeu si de folos.” Amin!

Cand are loc rapirea la cer? Dupa misiunea ultimilor membrii ai “Miresei”
Momentul rapirii este dupa terminarea misiunii “Miresei” (a ramasitei ei). Ei sunt ramasita sfintilor. Misiunea aceasta este o misiune profetica, de a convinge lumea ca semnul fiarei nu trebuie luat. Va fi o lupta spirituala, in care sfintii din urma vor fi impotriva unui sistem global puternic (Noua Ordine Mondiala a Guvernului Mondial), sistem politic care va dori eliminarea tuturor legilor lui Dumnezeu din societate. Sistemul acesta doreste sa schimbe legea lui Dumnezeu in toate aspectele sociale. Va fi o lupta mediatica pe o durata de trei ani si jumatate (conform cu cartile Daniel si Apocalipsa). Dupa terminarea marturiei de trei ani si jumatate, rezistenta sfintilor va fi infranta in sens fizic (vor fi “biruiti” prin niste legi date impotriva lor), dar spiritual vor fi "biruitorii fiarei", deoarece dupa rapirea lor (care va fi un act vizibil de o mare semnificatie), tocmai datorita muncii lor o multime mare de oameni nu vor lua semnul fiarei. Ei sunt inviati si rapiti la cer, actul acesta fiind un act vizibil. Dusmanii lor teologici, acei oameni mandrii care pana acum ii considerau o secta fanatica, cu devieri eretice, vor intelge in sfarsit, ca ei au fost cei aprobati si pecetluiti si ce au spus ei este adevarat. Multi se vor pocai, nu vor lua semnul fiarei si vor intra in mileniul mesianic, pierzand favoarea cerului. Ceilalti, care nici in al doisprezecelea ceas nu vor intelege cum stau lucrurile, vor lua semnul fiarei si vor fi distrusi.
Raspuns la o intrebare lamuritoare
Intrebare lamuritoare: “Oamenii care zici ca raman pe pamant (in mia de ani pe pamant), e vreunul inviat, e vreunul care va avea viata vesnica?”

Nu, nu este nici unul inviat, dar ca supravietuitor al Armaghedonului, poate primi viata vesnica daca respecta legile din mileniul mesianic si daca nu va fi invins la marele test, de dupa mia de ani.
Invierea este in doua etape, cuprinzand doua grupuri distincte. Primul grup este al acelora care fac parte din “Mireasa” Domnului si Mantuitorului nostru Isus Christos. "Aceasta este intaia inviere" (Apoc 20:5). Celalalt grup invie la judecata de la "sfarsitul zilelor" (Daniel 12:13, Apocalipsa 20:11).

Referitor la mine si la speranta mea: Desigur, eu as dori si sper din toata inima ca voi fi printre “Mireasa” (chiar si cel mai mic sa fiu ar fi o mare si eterna favoare) si nu printre aceia care vor ingropa mortii, desi au si ei o prespectiva frumoasa dupa aceea (evident cine va prinde acel moment, caci cine nu prinde, ramane de toate, pierzand si cerul si pamantul). De fapt, acum nu exista numai aceasta chemare. Nu sunt doua chemari. Abia cand “Mireasa” va fi glorificata (rapita) se va deschide usa pentru chemarea de a fi locuitori ai mileniului mesianic. Acum este doar chemarea pentru “Mireasa”. Cine nu o accepta, pacatuieste, deoarece Domnul si Mantuitorul nostru Isus spuse, ca o avertizare "Cine nu este cu Mine, este împotriva Mea, şi cine nu strânge cu Mine, risipeşte." Matei 12:30. Amin!
Oricum, va fi un mare har si pe pamant sub conducerea administratiei mesianice. Consecintele plagilor devastatoare vor fi inlaturate relativ repede. Cu un efort concentrat si cu o organizare buna, toti mortii vor putea fi stransi si ingropati (Ezechiel 39:12). Uriasul arsenal militar, tot armamentul si tot ce se leaga de el, va fi dezasamblat, folosit ca combustibil sau transformat in lucruri folositoare (Ezechiel 39:9, Mica 4:1-4). In acest timp padurile arse se vor regenera, fiind protejate, pana se va termina combustibilul militar "Nu vor lua lemne de pe camp si nu vor taia lemne din paduri, ci vor face focul cu armele" (Ezechiel 39:10). 
"apele marii SE VOR VINDECA" (Ezechiel 47:8).
Sursele de apa, contaminate de caderile meteoritilor, vor fi vindicate.
TOATA SCRIPTURA ESTE INSPIRATA DE DUMNEZEU SI DE FOLOS. AMIN! Vechiul Testament este foarte important, fara de care nu am putea intelege aspecte importante.

Evenimente viitoare
1. Misiunea finala a sfintilor zilelor din timpul sfaristului pe o perioada de 3,5 ani
2. Toti oamenii se vor intoarce impotriva lor sub instigarea conducerii NOM (Noua Ordine Mondiala)
3. Toti oamenii se vor bucura cand ei vor fi biruiti prin niste legi aspre, facute de ideologii conducerii NOM, putem sa ne asteptam chiar si la o pedeapsa capitala
4. Rapirea sfintilor (ramasitei) din timpul sfarsitului va fi vizibila pentru toti, ce va declansa o pocainta autentica in multi crestini nominali, care pana atunci nu au crezut in marturia lor
5. O mare multime de oameni pocaiti se vor ridica impotriva chemarii la inciparea mondiala cu semnul fiarei (lansat de marele lider politic numit Antichrist) parasind satele si orasele, fugind si ascunzandu-se prin munti, pana va trece urgia care urma sa se dezlantuie
6. Se dezlantuie si se deruleaza plagile necazului celui mare, prin meteoriti, toate ambarcatiunile marine, toate satele si orasele sunt distruse, pe pamant e foc si fum, soarele si luna se intuneca de fumul cel mare
7. Apare marele semn al venirii Domnului si Mantuitorului nostru Isus Christos, Fiul lui Dumnezeu pe bolta cerului, cei care nu s-au pocait pana atunci isi dau seama ca este el si plang ingroziti. Dar usa salvarii este inchisa si incepe marea batalie mondiala a Armaghedonului, care nu este o batalie intre Israel si Arabi (cum se interpreteaza in mod gresit), ci intre Dumnezeu si cei care l-au insultat aderand la cultul lansat de administratia politicianului numit Antichrist

"Mireasa" si "destinatia” ei, “marea multime” si “destinatia” ei
“Mireasa” (Apocalipsa 22:17) insumeaza totalitatea credinciosilor adevarti de la inaltarea Domnului Isus si pana la rapire. Dupa rapire incepe perioada numita “marele necaz”, iar in acest timp ies "marea multime" (Apoc 7:9), deci ei nu au cum sa mearga in cer. Ei se vor pocai, nu vor lua semnul fiarei si vor intra in mileniul mesianic, pierzand favoarea cerului. Acestia sunt cei care traiesc in acel timp al rapirii, deci ei nu vor trebui sa invie, caci sunt vii.

Domnul si Mantuitorul nostru spune (spicuiesc) "in casa Tatalui meu sunt multe locuinte... ma duc sa va pregatesc un loc... voi veni din nou si va voi lua ... " Ioan 14:2,3. Domnul nostru Isus spune clar ca destinatia noastra, a Miresei, este cerul, unde este el. Casa Tatalui este cerul, care este numit "scaunul sau de domnie" si pamantul este numit "asternutul picioarelui lui". Guvernarea se va manifesta din cer, de unde vor fi trimise instructiuni la Ierusalimul reconstruit, in Israel, la noul Templu. 

Vizibilitatea rapirii este clar zugravita "doi oameni vor fi la camp... unul va fi luat altul va fi lasat". Atat Apocalipsa 7:9 cat si Apocalipsa 15:4 arata clar ca dupa rapirea Miresei, ramasitele neamurilor - care vor ramane nerapite la cer – s-au pocait si vor veni si se vor inchina lui Dumnezeu, intr-un pelerinaj anual. Armonia Bibliei ne si arata locul: la Ierusalimul reconstruit (Zaharia 14:16). Ierusalimul reconstruit va fi centrul mondial al inchinarii si al administratiei pamantesti. De acolo se vor da anumite legi “marii multimi” care a supravietuit datorita pocaintei. Sabatul va fi reinstarurat ca zi de odihna, precum si anumite sarbatori, ca sarbatoarea lunilor noi (Isaia 66:23). Deasemenea, vor fi date legi economice si legi penale.

Nu am putea intelege in mod armonios Vechiul Testament, fara Noul Testament, dar nici invers! Trebuie sa fim foarte atenti la acest puzzle escatologic. Sunt profetii care s-au implinit, sunt profetii care urmeaza sa se implineasca inainte de mileniul mesianic si sunt profetii care urmeaza sa se implineasca in acest mileniu si chiar dupa acest mileniu.

Exista sansa a doua de pocainta?
Cineva scria, ca si cum eu as crede in a doua sansa de pocainta: "Satana cauta sa ne convinga ca Dumnezeu e atat de ingaduitor, atat de bun, nemaipomenit de bland, incat, oricat am fi noi de ticalosi, hulitori, batjocoritori, neascultatori, catâri si impotrivitori.... .oricum va fi un mare har si pe pamant."

Eu nu cred in teoria sansei a doua de pocainta. Cred sincer ca NICIUNUL care nu este pocait nu va intra in mia de ani pe pamant. Sansa de pocainta este doar pentru cei care sunt vii (si nu pentru cei morti), va exista dupa rapirea “Miresei”, dar se incheie la venirea Domnului Isus pe norii slavei.
Avem exemple, cand Dumnezeu lucreaza cu multa mila si intelepciune. Un caz frumos este cazul Ninive. Mesagerul special al lui Dumnezeu, care in acest caz a fost profetul Iona, nu a inteles subtilitatea mesajului cu care a fost inzestrat. DE CE TOCMAI 40 DE ZILE? Nu s-a gandit la aceasta deloc, ci a ramas un superficial si dupa ce a fost constrans de D-zeu sa il duca, l-a predicat cu toata puterea, privindu-l si intelegandu-l in felul lui. Problema a fost ca nu l-a inteles corect. La fel se intampla si in cazul nostru. Dumnezeu are putere sa miste lumea la pocainta, chiar si dupa rapirea Miresei. Eu am dat versete si cred ca sunt suficiente. Lantul profetic se imbina armonios de la Geneza la Apocalipsa, aratand ca vor fi oameni pe pamant.
Daca nu ar exista posibilitatea pocaintei DUPA RAPIREA MIRESEI, peste cine ar imparati Mireasa (Apocalipsa 20:6)?

Cine va intra in mileniul mesianic (pe pamant)?
Avem cateva situatii in care anumiti oameni au scapat din diferite locatii sortite nimicirii. Acele locatii au fost distruse din cauza rautatii oamenilor. 
Un caz interesant este cazul ninivitilor. Ei s-au pocait si au fost crutati. Desi ninivitii s-au pocait, au fost distrusi, definitiv, dupa ce s-au reintors la vechiul lor mod de viata. Acest lucru arata ca o paralela cu cele ce se vor intampla la sfarsitul miei de ani. 
Oamenii care se pocaiesc dupa rapirea “Miresei” si intra in mia de ani, mai pot muri. Ei inca nu au primit viata vesnica pana ce nu trec marele test, ce va apare dupa incheierea miei de ani.

Sa retinem. Acesti oameni sunt pocaiti. Ceilalti care nu s-au pocait si au luat semnul fiarei sunt cu totii distrusi. Scriptura spune ca cei care au supravietuit datorita pocaintei lor si a respingerii semnului fiarei, vor ingropa mortii timp de sapte luni. Vor fi multi morti, deoarece din pacate, multi oameni nu se vor pocai. Situatia este rea de pe acum, chiar si printre crestini. Avem multi crestini moderni care nu stiu sa deosebeasca stanga de dreapta, din cauza minciunii cotidiene cu care se infasoara si a pacatului in care traiesc. Iata numai un caz: certificatele de refugiati. Un frate spunea ca din satul lor majoritatea (cu o singura exceptie) pocaitilor care au pensie de refugiati au facut acte false ca sa le primeasca, deoarece nu au fost refugiati nici unul
Cum ii justifica cineva (o pocaita): Au pensii mici. Deci daca ai pensie mica, minciuna se justifica? Nicidecum! Altii se justifica altfel: Sunt cazuri in Biblie care arata ca sfintii din Biblie au mintit, curvit, ucis, etc.. Deci daca ei au avut dreptul si noi avem? Dar ei au avut "dreptul"? Nicidecum!
Cum sa intelegem lucruri tainice, adanci, daca nu intelegem un lucru cotitian? Dorinta de sfintire a disparut, si a ramas dorinta de justificare a pacatului.

Profetiile Bibliei sunt intr-o armonie frumoasa. Profetiile din Vechiul Testament se resimt armonios in pildele si invatatura Mantuitorului nostru. Superioritatea unora (Mireasa) fata de alti credinciosi (cei de sub legea mozaica, cei ce se pocaiesc dupa rapire) este clar zugravita: Ioan Botezatorul este mai mic ca cel mai mic din imparatia cerurilor. Aluzie la ce spune Daniel "sfintii celui prea-inalt vor lua imparatia". Acest ecou este si la apostolul Pavel, care scrie:
"Dumnezeu pregatind CEVA MAI BUN pentru noi, ca sa nu fie facuti desavarsiti fara noi" (Biblia Fidela).
Fara noi ei nu pot fi desavarsiti. Iata ca noi vom fi invatatorii lor. Ei vor umbla in lumina pe care noi - ca Mireasa - le vom arata.

Apocalipsa este acel "ecou", acea "summa profetica" a Vechiului Testament. Nu se schimba nimic, dupa cum este scris: “Nu am venit sa stric, ci sa dau implinirea ei”. Vechiul Testament este umbra lucrurilor viitoare. Cand va veni acel viitor, toate vor fi clare.

De ce este necesara si justificata mia de ani?
Am vazut 6000 mi de ani de guvernare a lui Satan si rezultatele ei. Vom vedea o guvernare de o mie de ani a lui Dumnezeu, prin Fiul sau Isus Christos si rezultatele ei. Daca tu contesti ceva rau, trebuie sa dai dovada ca lucrul tau este mai bun. Dumnezeu va dovedi superioritatea guvernarii sale, prin Fiul sau, Domnul si Mantuitorul nostru. Nu poti sa elimini o guvernare si sa nu justifici prin fapte ca tu esti superior. Dumnezeu va demonstra nu numai teoretic ci si practic ca metodele sale de guvernamant sunt superioare metodelor Celui Rau. Apoi se va da drumul lui Satan si a demonilor, sa-si spuna ultimul cuvand in apararea lor. Evident ca nu se vor supune ci vor dori sa faca ce au mai facut. Apoi ii vom judeca si pe ei, cum este scrius "nu stiti ca sfintii vor judeca ingerii".

Intrebari cu privire la subiect
“Poti sa-mi explici si mie, cum este GUVERNAREA Miresei, din cer?
Ei vor fi in cer, si vor veni la Ierusalim sa vada ce fac pamantenii?
Daca poti sa explici cand va incepe Mileniu, Mireasa va Imparati cu Hristos in cer, iar RESTUL jos? (daca am inteles gresit, scuze)”

Exact. Prezenta noastra - ca “Mireasa” Domnului si Matuitorului nostru Isus - va fi invizibila, ca cea a lui Dumnezeu care umbla in racoarea zilei in gradina Edenului (Geneza 3:8), dar nu era vazut, ci doar auzit (1Timotei 6:16). Trupul sufletesc nu poate vedea trupul duhovnicesc, sunt doua naturi din doua regnuri diferite. Ca sa se poata vedea, ori trupul sufletesc trebuie sa se transforme in trup duhpovnicesc, ori viceversa. Insa trebuie sa retinem, ca transformarea din trup sufletesc in trup duhovnicesc este o onoare, pe cand viceversa este o injosire, ca si cum din regnul uman te-ai transforma in regn animal. Sa vedem ce se va intampla dupa mileniul mesianic, dupa testul final? Va aduce trecerea testului si o schimbare de regn? Caci trecerea oricarul examen aduce si rasplata. Vor primi si pamantenii schimbarea, odata cu viata vesnica? Daca nu, cum vor putea sa vada fata lui Dumnezeu? Caci Dumnezeu va fi cu oamenii. Si ei vor vedea fata lui. Asa scrie. Deci, ce se va intampla?

Fie ca bunul si sfantul Dumnezeu sa ne ajute sa fim vrednici si prin inviere sa ajungem acele timpuri, ca sa vedem. Amin!

Cateva precizari despre “Mireasa” si mileniul mesianic
In mia de ani (Mileniu) “Mireasa” este glorificata, este in regatul ceresc, nu mai avem trupuri sufletesti (care rasufla) ci trupuri duhovnicesti. Noi vom fi in cer. Guvernarea se va face din cer, prin ingeri. Si vom veni si noi, sa mirosim o floare sau o mancare, sa mangaiem un animal, sa facem o slujba anume pentru oameni asa in stilul nostru de invizibili, a se compara cu Geneza 3:8 si Geneza 8:20,21. Noul Testament arata clar ca Dumnezeu nu a fost vazut de nici un om, niciodata. Si totusi DUMNEZEU A FOST IN GRADINA EDEN SI VORBEA CU PRIMI OAMENI, iar mai apoi in afara Edenului mirosind darurile de mancare si bautura oferite pe altar ca arderi de tot. Asa putem fi si noi pe pamant, fara sa fim vazuti, dar prezenta noastra sa fie simtita si auzita.

In mileniul mesianic intra doar oamenii care s-au pocait, dupa ce “Mireasa” a fost rapita. Mireasa se compune din sfintii lui Christos. Sfintii lui Christos sunt numai aceia care au primit invatatura sa si au aplicat-o. Sfintii din vechime nu au trait dupa aceasta invatatura, deci nu au cum sa fie in “Mireasa”.
Invierea generala (unde intra si invierea sfintilor din Vechiul Testament) nu este in mileniul mesianic, ci dupa aceasta perioada.
Judecata de la tronul cel mare si alb, descris la Apocalipsa, este dupa mileniul mesianic. Aici va fi o inviere generala si fiecare va fi judecat dupa faptele lor.
Evident ca sfintii din vechime, care vor invia la aceasta judecata si fiind declarati drepti - avand in vedere ca vor fi timpuri noi, ei trebuie invatati sa cunoasca situatia din acest timp nou. In discursul despre Ioan Botezatorul sunt expresii clare care arata superioaritaea “Miresei” fata de sfintii din vechime. 

Dialogul este greu in acest topic, deoarece nu avem baza de intelegere comuna, mai ales cu aceia care cred in teoria despre profetiile conditionate. Doctrina conditionalismul profetic este o respingere subtila a Vechiului Testament. Daca o profetie nu se implineste acea profetie nu a fost spusa de Dumnezeu. Definitia este calra SI ESTE A LUI DUMNEZEU. Nu putem intelege Biblia daca nu acceptam cuvintele lui Dumnezeu.
In secolului II, in discutiile unora despre Vechiul Testament au existat mai multe pareri:
1. O parte a crestinilor gnostici il respingeau total si il batjocoreau
2. O alta parte dintre crestinii gnostici, fiind vazuti invinsi in argumentele lor despre Vechiul Testament si care doreau sa fie priviti ca biserici crestine apostolice (ex-marcionitii, ex-valentinienii) au cedat pana la concluzia ca Vechiul Testament trebuie acceptat, dar in sens alegoric. Facand astfel ei au respins istoricitatea sa si interpretarea literala a profetiilor si fiind foarte multi, au infuentat in sens gresit linia ideologica a bisericii crestine.
3. O alta parte sustinea ca profetiile neimplinite din Vechiul Testament se vor implini in viitor, fiind mostenite de biserica, care prin altoire a devenit parte a Israelului.

Nu am citit ca ar fi fost o linie de interpreti care sa fi sustinut varianta cu profetiile conditionate. Dar, probabil ca aceasta linie s-a dezvoltat ulterior de la partida expusa la punctul 2.

Interpretarea corecta de la Ţefania 1:2,3
La Geneza 1:1,2 scrie "Bereşit bara Elohim et ha-şamayim v'et ha-areţ. Ve ha-areţ haita tohu vabohu vehoşeh al-pnei tehom ve ruah Elohim merahefet al-pnei ha-mayim."

Observam aici ca Terra, Pamantul este numit "areţ". In schimb la Ţefania 1:2,3 apare un alt cuvant "adamah". Traducerile englezesti literale (Young's Literal Translation), mult mai bune ca cele romanesti, traduc textul din aceasta perspectiva la Geneza punand "earth" si la Tefania "ground".
Daca ne uitam in context profetia se refera la Israelul antic si ea trebuie pusa la topicul profetiilor implinite, iar nu la topicul profetiilor neimplinite, despre Mileniu. Profetia aceasta se incadreaza la acel ciclu de profetii care vizau pedeapsa Israelului antic, care s-a si implinit sub stapanirea chaldeilor, care au facut prapad tara lui Israel. Popoarele antice biruitoare aveau diferite metode barbare de pedepse, aplicate acelor popoare care se opuneau. Cruzimile aplicate de diferiti conducatori ai asirienilor, ai romanilor, si chiar al grecilor, precum Alexandru Cel Mare, sunt de notorietate. Ei ucideau in masa, de la copilul din burta pana la cel mai batran. Luau ostateci numai foarte putini dintre ei, pentru parade si pentru a suplini anumite meserii sau activitati. Un exemplu socant este cazul Daciei ocupata de Traian, in care au ramas doar 80 de oameni, dupa spusele medicului lui Traian (in teritoriile neocupate au ramas). In unele cazuri, pentru a stipula un exemplu infricosator celorlalte popoare, sa nu se opuna dominatiei lor, armatele razbunatoare distrugeau totul, daramand totul si dand foc la tot ce arde. Unii mergeau si mai departe infectand sursele de apa si terenurile agricole, punand pietris, otravuri si sare. Mureau chiar si pestii si pasarile sau animalele salbatice ale locurilor respective. Peste tot erau daramaturi, foc si cenusa, cadavre de oameni si hoituri de animale. Era un loc dezolant, de groaza, semanand ca un loc blestemat.

Biblia prezinta:
1. profetiile implinite
2. profetiile ce trebuie sa se implineasca pana la mileniu
3. profetiile ce se vor implini in mileniu
4. profetiile ce se vor implini dupa mileniu
Sa ne gandim ca nu cumva sa le interpretam gresit.

Trei pasi de argumentare care intareste credibilitatea chiliasmului
Acesti pasi de argumentare sunt cu privire la faptul ca in imparatia milenara, pe pamant vor fi oameni.

Argumentarea pas cu pas:

Primul pas.
Dumnezeu Tatal a uns un rege pe pamant care este Fiul sau. In antichitate regii si profetii delegati de Dumnezeu erau investiti in oficiu prin ungere, adica era turnat untdelemn sfant pe capul lor. De aceea acest rege din viitor a fost numit "Mesia", care in ebraica inseamna literalmente "Unsul". La fel inseamna si cuvantul "Christos" in greaca. Deci este un supranume. Psalmul 2 si Psalmul 110 dovedeste clar.

Al doilea pas.
Fiul lui Dumnezeu descopera ca in aceasta administratie Mesianica vor fi cooptati si alti oameni. Cred ca un verset potrivit de explicit este Luca 22:30
- ei stau pe scaune de domnie, deci sunt demnitari
- ei au drept de judecata, deci au supusi
Ajunge acest singur verset, cine nu il crede nu va crede nici alte argumente.

Al treilea pas.
Aceasta guvernare se va face din cer, adica ordinele de administratie vor fi date din cer, prin ingeri, exact cum a dat Dumnezeu legi lui Moise, prin ingeri. Reprezentanta de guvernamant a cerului va fi la Ierusalimul reconstruit, in Israel, asa cum spun profetii din Vechiul Testament. Ierusalimul va fi capitala lumii, atat politica cat si religioasa. Aici se vor sui toate popoarele pentru indrumare. De aici vor iesi toate legile, atat legile ce privesc cele sociale cat si legile care privesc cele de inchinare (credinta).
Apocalipsa 21:24 "Si neamurile vor umbla in lumina ei" (lumina insemnand Cuvantul lui Dumnezeu, care va iesi din Ierusalim) "si imparatii pamantului isi vor aduce slava si cinstea in ea." (vor veni la inchinare si pentru treburile administrative la sediul mondial din Ierusalimul reconstruit)

De ce perpetueaza traditia anti-chiliasta a gnosticilor eretici?
Gnosticii eretici erau impotriva chiliasmului. Neo-gnosticii - ca Origene - supranumit ca fiind "ultimul mare gnostic" au preluat multe simbolistici din lumea pagana, pentru a face crestinismul mai aceptabil in ochii paganilor. Nu ma mira faptul ca Origene a luptat mult impotriva interpretarii literale a miei de ani din Apocalipsa. Influenta gnosticismului a fost atat de mare, incat in secolele IV si V chiliasmul (hiliasmul) a fost inmormamntat pe nesimtite in biserica imperiala. Poate este singura invatatura adevarata care nu a fost blestemata de uniunea bisericilor imperiale, sustinute de Constatin. Nu putea fi blestemata deoarece a fost sustinuta de multi scriitori importanti si astfel se faceau de rusine, blestemandu-si proprii sfinti. Iata o lista sumara cu sustinatorii chiliasmului (cei ce credeau in imparatia de o mie de ani literala pe pamant):
Papias de Ierapole (sursa Eusebiu de Cezareea, Istoria bisericeasca, XXXIX, 11-13), Sfantul Iustin Martirul si Filosoful (sursa Dialogul cu iudeul Trifon, LXXX-LXXXI), Sfantul Irineu (sursa Adversus Haeresis V, 28, 3), apologetul Tertulian (sursa Adversus Marcionem III, 24), Episcopul Nepos din Egipt (250), Sfantul Ipolit, Apolinarie de Laodiceea, Lactantiu, Sulpiciu-Sever, Victorin de Pictavi, Sfantul Ambrozie de Mediolan.

Cred ca respingerea chiliasmului a fost influentata si de disputa despre natura Fiului lui Dumnezeu. Miscarea neo-gnostica cu centrul in Alexandria, din Egipt, apropiata mai mult paganismului decat crestinismului, care s-a integrat cel mai bine in uniunea bisericilor imperiale sustinute de Constantin, considera ca Fiul este de o fiinta cu Dumnezeu (desi sunt doua fiinte separate), prin urmare Dumnezeu nu poate imparati numai o mie de ani. O concluzie gresita urma sa duca la o alta concluzie gresita si asa mai departe.
Sa nu fim ca gnosticii si ca neo-gnosticii, ci sa ne rugam fierbinte "Vie imparatia Ta faca-se voia Ta, precum in cer ASA SI PE PAMANT" Amin!

Fiul lui Dumnezeu este Mesia, “Unsul” (Investitul) cel promis de Dumnezeu.
M-am uitat pe interlinearul de pe biblehub.com sa compar trducerea Cornilesc Revizuita cu textul ebraic antic, de la Psalmul 2:2 si vad ca corespunde 4899 [e]
mə·šî·ḥōw.
מְשִׁיחֽוֹ׃
his Anointed
Unsului sau
Nota de subsol in Cornilescu Revizuita: Mesia.
Are dreptate.

Evenimentele ce preced imparatia de o mie de ani cuprind o avertizare serioasa
Sa incepem totusi cu sfarsitul miei de ani. Vedem ca cerul este locuit, deoarece cade foc din cer, de la Dumnezeu si ii mistuie pe cei ce s-au razvratit. Nu cred ca Dumnezeu este singur in cer, ci este cu cineva: Fiul sau, ingerii sfinti si “Mireasa” Fiului. Mireasa are locuinta cu Fiul lui Dumnezeu in "casa Tatalui" care este in "cerurile cerurilor vesnice". “Mireasa” este transformata, si membrii ei au trupuri ceresti. Biblia numeste acest fel de trup "trup duhovnicesc".
Traducerile conteaza mult, pentru ca degeaba cladim pe traduceri gresite.
Biblia spune ca sunt doua feluri de trupuri. Ceresti si pamantesti. “Mireasa” va avea trup ceresc. Asta inseamna ca vor fi in cer. Eu ma bazez pe Biblie, pe ce a spus apostolul Pavel "carnea si sangele NU POT MOSTENI imparatia lui Dumnezeu". Dar, privind din prisma versetului de la Apocalipsa 20:3, bineinteles corelat cu alte versete din Biblie, neamurile care vor ramane pe pamant, vor avea trupuri pamantesti. Cel putin pana la finele miei de ani, cand va fi marele test. Am mai zis, ca ce se va intampla dupa, nu am o parere clara, inca. Daca rasplata lor va fi numai viata vesnica sau si ceva mai mult (un trup superior), inca nu am ajuns la o incredintare puternica, ca sa ma pronunt.
Am vazut niste prezentari video in care s-a aratat cum a fost lumea inainte de potop. A fost viata bogata chiar si la poluri. Fosilele arata asta. A fost ceva fascinant. De aceea oamenii puteau trai atata. Aceasta lume a pierit si a venit o alta lume in care speranta de viata nu poate dura mult, dar daca ne gandim la fenomenele descrise in Apocalipsa, vor fi iarasi schimbari drastice. Se vor crea alte conditii, conditii mai bune si oamenii ascultatori nu vor muri, ci vor ramane relativ tineri si sanatosi. Eu ma astept sa fie o clima uniforma peste tot pe glob, fara poluare. Va fi o agricultura si industrie pura, fara deseuri. Pamantul va deveni un paradis. Va avea o capitala universala, frumoasa, la Ierusalim. Va fi o singura credinta, va fi o singura lege ce va guverna toate popoarele, nu vor fi razboaie, nici cataclisme.
Desigur, sunt multe idei, despre mileniul mesianic. Am citit o carte scrisa despre acest mileniu, chiar de un Crestin Dupa Evanghelie (Titlu: Imparatia de o mie de ani de pace). Nu ma pot uni in toate, dar salut ideea ca si el vede ca sunt oameni in mia de ani pe pamant. Trendul este ca tot mai multi accepta aceasta idee. Pana acum respinsa in masa de multe grupuri religioase, acum se manifesta o deschidere spre aceasta interpretare.
Rapirea “Miresei” (ma refer la ultimii ei membri de pe pamant), care va fi vizibila de toti, va marca o si mai mare deschidere spre aceasta intelegere. Cei ramasi pe pamant isi vor da seama ca au pierdut favoarea lui Dumnezeu de a merge in cer. Isi vor da seama unde au gresit, raportandu-se la ce au auzit de la “Mireasa”. Se vor pocai si vor sti ce sa faca ca sa supravietuiasca. Vor trebui sa paraseasca marile, insulele, orasele si satele, care de acum vor fi un pericol din cauza marilor cutremure ce vor veni si sa se stabileasca in vai de munte nepericuloase, unde cutremurele nu ii pot afecta asa de mult. Cel mai important lucru pentru ei va fi sa nu accepte cipul, care datorita caldurii foarte mari, se va deteriora si lichidul va afecta grav sanatatea celor care l-au luat. In plus, cei ce au subscis la cip, au subscris si la noua religie ateista a Antichristului, de aceea vor fi distrusi si nu vor avea dreptul sa intre in mileniul mesianic. Inainte de a muri vor suporta chinuri ingrozitoate, chin ce se va mentine pe zile si nopti intregi, datorita lichidului toxtic scurs din cip. Isi vor dori moartea si nu vor putea muri. Din pricina chinurilor ingrozitoare nu vor putea persecuta pe cei care nu au luat cipul, deci strategia "noului-Haman" (Antichristul), de ai elimina (ucide) pe cei ce nu au luat cipul, va cadea la pamant.
Dar "ramasita femeii" (Miresei) va suferi, cum a suferit intotdeauna in istorie. Satan va duce un razboi crunt impotriva ramasitei ei. Apoi rolurile se inverseaza si Dumnezeu va zdrobi autoritatea lui Satan sub picioarele Miresei si a Mirelui, legand pe Diavol si demonii lui intr-o temnita pentru o mie de ani. In acest timp nimeni nu va tulbura linistea Pamantului.

De ce cred in mia de ani literali (chiliasm)?
Am multe motive din textele Bibliei, care m-au convins. Cei ce cred sincer se conving. Am avut o discutie cu un frate, intr-un parc. Sustinea si el varianta pustiului despre mileniu, mi-a adus si niste articole dintr-o revista, scrise de un lider de seama al bisericii sale, care sustine varianta conditionata a profetiilor. 
L-am intrebat: De ce crezi ca Satana si demonii ar trebui inchisi pe o mie de ani, daca oricum pe pamant nu mai exista nici un om? I-am aratat expres "ca sa nu mai insele neamurile" (Apocalipsa 20:3). Oricum Satan si demonii nu sunt pe suprafata pamantului, ci in temnita din Adanc. A stat si s-a gandit, a incercat sa devieze discutia, dar l-am rugat sa ramana strict la verset. Am zis sa il citeasca de mai multe ori, ceea ce a si facut. In cele din urma a recunoscut. A fost un mare act de sinceritate. Acest verset este o piatra de hotar al credintei, peste care nu se poate trece, caci cum il treci, cum ajungi in hotarul de interpretare a Celui Rau. Daca intelegi sa lasi acest verset asa cum este, ai deja o cheie importanta ce iti va deschide perspectiva intelegerii asupra altor texte din Apocalipsa. De exemplu, daca neamurile din mileniul mesianic mai pot fi inselate la dezlegarea lui Satan, inseamna ca nu sunt “Mireasa”. Dar cine sunt? Sunt cei peste care va domni “Mireasa”. Paralela dintre Zaharia 14:16 si Apocalipsa 21:24 este clara, redarea dinamica din anumite texte antice ale Apocalipsei "si neamurile care vor mai ramane" fiind un ecou ce razbate din textul lui Zaharia "toti cei care vor mai ramane din toate popoarele venite impotriva Ierusalimului". Ierusalimul din Zaharia este identic cu Ierusalimul din Apocalipsa. Lupta care se duce impotriva Ierusalimului (care aici inseamna deja poporul Ierusalimului spiritual, cel al noului-legamant, caci lupta este cu oamenii din cetate) este descrisa fidel atat in Zaharia cat si in Apocalipsa si mesajul coincide:
Zaharia 14:2 "Cetatea va fi luata, casele vor fi jefuite si femeile batjocorite, jumatate din cetate va merge in captivitate"
Apocalipsa 13:7 "I s-a dat sa faca razboi cu sfintii si sa-i biruiasca"
Ambele profetii profetesc ACELASI MARE EVENIMENT. Finalul este acelasi atat in Zaharia cat si in Apocalipsa: TOATE POPOARELE INVINSE, ZDROBITE, IAR RAMASITELE LOR SILITE SA SE INCHINE DUMNEZEULUI ADEVARAT, YHWH. Amin!
Actul beligerant, acel "casus belli", care va declansa acest MARE RAZBOI (in care atentie mare: Sfintii vor lupta fara arme, doar cu lauda, post si rugaciune) este deja pregatit in culisele iluminatilor occultisti. Aceste mari pregatiri impotriva noastra sunt prezentate cu fidelitate de catre anumiti autori. "Noua Ordine Mondiala" fara de Dumnezeu este pregatita pas cu pas.

Chiliasmul rezista chiar si intre ciocan si nicovala
Am avut un frate de credinta (ciocan) care ma tot stresa sa accept punctul lui de vedere despre rapire. Era un punct de vedere usuratic, ce privea unilateral anumite versete, pe care apoi se putea declara "Domnul poate veni oricand", chiar in ziua aceasta sau in noaptea aceasta, in ora aceasta, in clipa aceasta. Insa acele versete erau intercalate in pilde, care aveau menirea de a sublinia importanta vegherii. Scoase din contextul lor de pilde pot duce la interpretari eretice, care lovesc puternic in mesajul Bibliei despre timpurile ce ne asteapta. Apostolul Pavel spunea clar ca Domnul nu poate veni oricand, ci ca mai intai trebuie sa se implineasca anumite profetii. 
Un alt frate (nicovala) a incercat sa convinga pe cine a putut, ca dupa rapire, totul este pecetluit si nimeni nu are vre-o sansa de mantuire. Probabil acestia vad ca pamantul va fi distrus (va exploda in bucati, cum se prezinta pe youtube) si ca Dumnezeu va crea un alt pamant, pe care apoi va cobora Mireasa. Au si niste versete pe care le interpreteaza anapoda, scoase din context. Dupa cum ati putut vedea chiliasmul aduce argument solide contra ambelor variante gresite de interpretare.


Razboiul “coarnelor”
Atat cartea lui Daniel cap. 7 cat si cartea Apocalipsa vorbesc de un razboi final al liderilor mondiali de inaintea sfarsitului
Prima “fiara” (pol politic, uniune politica) este cu sapte capete si zece coarne a doua “fiara” este doar cu doua coarne (Apoc cap 13:1 si cap 13:11). Capetele sunt poluri politice, coarnele sunt regi (in termini moderni “presedinti”).

Cele sapte capete ale fiarei dintai inseamna sapte poluri politice, adica sapte supraputeri continentale si una dintre ele este aratata ca va avea o rana de moarte, ceea ce inseamna ca in timpul sfarsitului va fi un mare razboi, al treilea razboi mondial - dupa care va veni o ultima reimpartire politica. Apare o fiara cu doar doua coarne - asta inseamna o globalizare si mai mare a polurilor politice conducatoare. Deci vor exista doar doua poluri politice.


Ce este cu profetiile din Zaharia?
Asistam la o intelegere foarte eronata a profetiilor din cartea Zaharia. Multi in eroarea lor chiar se fac evrei, ca evreii mozaici si se circumcid, tin sarbatorile mozaice, etc... Ascultati-ma, va rog. Cei ce intra in noul legamant sunt evrei adevarati, indiferent de etnie. Evreul adevarat este acela care este samanta lui Avraam, prin credinta, iar neamurile pot fi altoite in samanta lui, prin credinta. Numai samanta credincioasa a lui Avraam mosteneste promisiunile binecuvantarii. Domnul Isus a daramat zidul de despartire si toate s-au facut noi, conform cu Efeseni 2. Cei ce intra in noul legamant si il tin cu adevarat, sunt singurii care mostenesc toate profetiile neimplinite si aceste profetii se aplica pe ei. Asadar profetia neimplinita din Zaharia, se aplica pe crestinii adevarati, care sunt evreii adevarati. Crestinismul adevarat va fi atacat din toate partile asa cum spune profetia, inclusiv de evrei "Chiar si Iuda va lupta impotriva Ierusalimului". "Ierusalimul" reprezinta aici pe evreii adevarati, pe crestinii adevarati. "Iuda" reprezinta aici pe aceia, care sunt evrei doar cu numele. Multi nici nu au o obarsie evreiasca ci sunt chazari si alte etnii prozelite, care au trecut la mozaism. Ce vreau mesianicii (unii)? Vreau sa fie razboi cu musulmanii? Vreua sa ne tarasca si pe noi crestinii sa ii sustinem? Un crestin adevarat nu va pune niciodata mana pe o arma ca sa ucida. Un crestin adevarat va fi intotdeauna un preot al pacii. Nu este oare o ingamfare exagerata la unii dintre mesianici, care cred ca ei trebuie sa lupte cu armele, cand Noul Testament spune clar ca noi nu luptam cu armele si nu avem de luptat impotriva carnii, ci impotriva duhurilor necurate? Pregatindu-se si facand asta, arata ca sunt 0 - zero - in fata cuvantului lui D-zeu. Nu-l inteleg din cauza unei mandrii desarte. Sunt rataciti, daca vreau sa faca razboi. Se vor asemana ca papii care au indemnat la inchizitii si cruciade. Cine accepta astfel de interpretari eronate, nu va face decat sa cada de la adevar si sa mearga din rau in mai rau. Si probabil, in viitor, elementele fanatice dintre mozaici, crestini si musulmani, vor izbuti sa faca un al treilea razboi mondial. Cine va castiga? In orice caz nici unul. Singurii care vor castiga vor fi ezotericii si ateistii. Ei se vor alia ca sa scoata toate religiile in afara legii, pe motiv ca genereaza conflicte. Si vor reusi. Atunci, in ceasul acela de cumpana, va veni marea lepadare de credinta, de care vorbeste apostolul Pavel. Elementele formalisto-fanatice din mozaism, crestinism si islamism, se vor lepada total de ideea unui Dumnezeu creator si atotputernic. In debandada lor de tradare se vor alia cu esoterico-ateistii si vor persecuta pe adevaratii credinciosi, care nu se vor dezice de Dumnezeu. 

„Şi voi aduna toate neamurile pentru război împotriva Ierusalimului (care reprezinta pe adevaratii credinciosi, ei fiind Noul Ierusalim),
Şi cetatea va fi luată, casele vor fi jefuite şi femeile necinstite (reprezinta persecutia ce va veni dupa mare lepadare de credinta).” Zaharia 14:1,2

Exact acest lucru profeteste si Noul Testament
“Mireasa” prezentata ca “Templu”

Daca vom fi rai nu vom intelege Scripturile (Daniel 12:10). Ce ar trebui sa facem, ca sa nu fim asa (2Petru 3:11,12)?

In Vechiul Testament a existat un Templu sfant si o Cetate sfanta, Ierusalimul, aici pe pamant, in Israel.  

Datorita faptului ca toate s-au facut noi, in Noul Testament lucrurile sunt innoite si nu mai corespund cu Vechiul Testament in toate aspectele (2Corinteni 5:17). 

Conform cu innoirea lucrurilor, exista un nou legamant, pecetluit si intrat in vigoare prin sangele lui Isus Christos, Domnul si Mantuitorul nostru, randuit de Dumnezeu, Tatal nostru (Luca 22:20). Cei care au intrat in el - indiferent din ce natiune sunt - sunt un popor nou, fiind numit Israelul lui Dumnezeu (Galateni 6:16).

Cetatea sfanta in care se inchina ei, este o cetate spirituala, numita Noul Ierusalim (Apocalipsa 21:2). Templul din aceasta cetate este un templu spiritual, compus din Dumnezeu si Miel (Apocalipsa 21:22). Si datorita faptului ca Dumnezeu va fi totul si in toti, acest aspect de templu, se resfrange si asupra credinciosilor. Daca Dumnezeu este templu si ei sunt templu (1Corinteni 3:16).

Asadar, Templul din cartea Apocalipsa 11 este unul spiritual, deoarece Templul lui Dumnezeu suntem noi, credinciosii. La fel si cetatea, comunitatea inchinatorilor falsi fiind numiti simbolic cetatea Babilon si comunitatea inchinatorilor adevarati sunt numiti simbolic cetatea Noul Ierusalim. Asa reiese din invatatura apostolul Pavel, asa reiese din invatatura cuvantul lui Dumnezeu. Prin urmare, calcarea in picioare a curtii Templului pe timp de trei ani si jumatate, se refera la persecutia ce va veni peste credinciosii care sunt vii. 

Cine ii va persecuta? Ce este “fiara”, “imparatie” sau “imparat”?
Imperiul Roman a disparut?

Citat de pe internet: “Apocalipsa 13 reliefează forma finală a imperiului roman, mai detaliat.” 
Sunt total de acord. INSA, sa fim atenti, CUM anume acest imperiu supravietuieste. El trece prin diferite forme de TRANSFORMARE si RETRANSFORMARE – cum a si fost descris de profetul Daniel (Daniel capitolul 2)  – PANA LA FORMA FINALA, care este ULTIMA fiara din Apocalipsa… Deci sunt doua fiare IN APARENTA insa in realitae este numai o SINGURA fiara. In Apocalipsa ni se prezinta ultima stare de metamorfoza – TRANSFORMARE, cand dintr-o fiara cu zece coarne se transforma intr-o fiara cu doua coarne. In Apocalipsa vedem batalia gigantilor – a “diadohilor” (conducatorilor politici) – din timpul sfarsitului. Sunt sapte “diadohi” dintre care trei isi vor disputa sangeros suprematia cu un corn mic si neinsemnat care se ridica ultimul si intra in jocul ptr. suprematie. Multi gresesc ca se uita tot timpul inapoi si nu vad ca scenariul descris este ultimul, ULTIMUL de inaintea sfarsitului acestei lumi. Este cel care se va juca in VIITOR… undeva in VIITOR.
Timpul spune intotdeauna adevarul. Vom trai si vom vedea. Dar ceea ce neaparat trebuie vazut la ora actuala, este ca scenariul cu cele sapte capete si zece coarne nu trebuie pus in primul secol. Multi se impiedica intr-o fraza din Apocalipas “unul este”, neintelegand timpul in cauza. Ei nu inteleg ca apostolul a fost rapit inainte, in timpul de pe urma, si nu a stat pe loc sa contemple situatia politica a vremii de atunci. Apostolul descrie situatia politica care va fi cu cativa ani inainte de venirea Domnului nostru Isus si nu situatia din primul secol. Cei sapte imparati sunt diadohii imperiului roman divizat din timpul sfarsitului si nu din evul antic sau evul mediu. Ei se bat pentru suprematie in timpul sfarsitului nu in antichitate sau in evul mediu. Ceea ce mai trebuie observat este un amanunt foarte important. Profetul Daniel descrie in ce stare (in ce “hal” vorba poporului) va ajunge imperiul roman, dar nota bene, ca el (imperiul) totusi nu va muri ci va continua sa traiasca in aceasta stare jalnica de divizare. Aceasta divizare interna o va face sa fie slaba “lut cu fier”: Daniel 2:41-43. Am putea compara situatia divizarii romane cu situatia divizarii grecesti de pe timpul diadohilor greci:
Astfel putem intelege de ce imperiul roman (urmasii fiind europenii) nu a disparut de pe scena politica a lumii, ci a supravietuit in diviziune, asa cum a fost prezis de Daniel, profetul lui Dumnezeu. Daca ne uitam bine, putem vedea ca europenii sunt la conducerea lumii peste tot, putem vedea cum cultura europeana (care de fapt este o neo-cultura romana) s-a impus peste tot in lume. Si in cele din urma, va trebui sa asistam la utimele doua scenarii descrise in Apocalipsa, fiara intai si fiara a doua. Ambele sunt acelasi Imperium Mundi. Prima cade ca urmare a unui razboi de suprematie intre “diadohi”, cele sapte capete (diadohii) nu mai pot rezista in diadohii separate, deoarece cornul cel mic, le aduce pe toate sub autoritatea sa. Iata ca in timpul din urma Imperium Mundi va fi din nou centralizat, sub mana unui imperator iscusit in politica, autoritar in conducere si diabolic in viziunea lui despre societatea umana. Acesta este numit de Biblie sub diferite denumiri ca: “cornul cel mic, omul faradelegii, fiul pierzarii, antichrist”.
“Fiara” nu este un imparat ci o “imparatie”.
“Capetele fiarei” sunt poluri politice.
“Coarnele” fiarei sunt liderii politici ale acestor poluri politice.
“Cornul cel mic” din Daniel capitolul 7, este liderul ce va ajunge la dominatie suprema, fiind Antichristul care se va ridica sa lupte impotriva lui Dumnezeu.
Chem credinciosii la o analiza mai temeinica.


Semnul fiarei
“Semnul fiarei” in varianta de microcip implant sub piele, va fi cartea de identitate implantata, care se va primi in schimbul adeziunii la noua ordine mondiala anti-Dumnezeu. Motive: "Fiara" este imparatia noii ordini mondiale anti-Dumnezeu (Daniel cap 7 - Apocalipsa cap 13). Aceasta imparatie va fi condusa de un "corn mic dar cu gura mare" (lider politic mondial), care va ajunge la putere politica suprema, dupa o conflagratie mondiala in care va invinge trei "coarne", adica trei lideri politici rivali. "Semnul" "fiarei" de pe mana dreapta sau frunte e un fel de "carte de identitate" implantata a viitorului, microcip, care contine toate datele individului, segmentate pe fisiere, de la data nasterii, pana la educatie, apartenenta de rasa, cult, simpatii, antipatii, sanatate, hobby, cazier, loc de munca, cont bancar (nu poti vinde sau cumpara fara el, banii lichizi si cardurile fiind scoase din uz). Implantat sub piele si conectat la un satelit, individul poate fi urmarit 24 din 24 de ore.
Va fi o societete globalizata, centralizata si nu se va permite nici un fel de opozitie. Legile democratice si morale vor fi eliminate total si indivizii vor fi la discretia unei brute "utopiste" de tip Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot, etc..





FRUMOASA MIREASĂ

 Ioan 14:2,3 - Apocalipsa 22:17

Tu mergi, frumoaso, pe vechi urme,
Pe care sfinţii toţi s-au dus
Şi ale căror sfinte nume
Sunt scrise, azi, în ceruri sus.

Tu mergi, frumoaso, pe vechi urme
Pe care Domnul ne-a lăsat,
Când a trăit la noi în lume
Şi ţi-a dat pildă de urmat...

Tu mergi pe calea umilinţei,
Cum cartea sfântă arată,
C-aceasta-i calea biruinţei
Şi prea puţini intră pe ea...

Tu mergi pe calea prigonirii,
Pe drumul crucii, desenat
De autorul mântuirii,
Care sub ea s-a plecat...

Fecioară alba şi aleasă,
De mirele slăvit ceresc,
Esti, decât toate, mai frumoasă-
Întreci orice e pământesc...

Tu ai credinţa şi nădejdea
În marile promisiuni,
Ai confirmarea şi iubirea-
Ai viitoarele cununi...

Cerul pogoară peste tine
Spiritul Sfânt, de daruri plin,
Căci Domnul te vrea pentru sine-
În slava tronului divin...

Iată, Fecioară, Împăratul
Doreşte frumuseţea ta-
În cer ţi-a pregătit palatul,
Cu El pe tronu-i vei şedea...

Ai vii podoabe pe veşminte
La care îngerii privesc,
Şi în lăcasurile sfinte
În ziua nunţii te primesc...

Atunci vei fi desăvârşită,
Atunci vei fi încoronată-
Regină unică slăvită,
Fecioară scumpă, fără pată...

Ospăţul nunţii va începe,
Spre bucuria tuturor,
Când orice minte va pricepe
Adevăratul miez al lor...

Planeta noastră zbuciumată
Şi sfârtecată de tirani,
Va străluci-o nestemată,
Ca în Eden, în primii ani...

Iar tu, frumoasă-mpărăteasă,
Pentru norod te vei ruga-
Fecioară pururea mireasă,
Mărirea ţi-o vei re-nvia...

Şi, după chipul tău, din ceruri
Pe un nou pământ s-a coborî
Ierusalimul nou şi în vremuri
Fără de capăt va luci...



G. Chiş - Cluj-Napoca

Multa pace tuturor si sa ne rugam fierbinte "Vie imparatia Ta faca-se voia Ta, precum in cer ASA SI PE PAMANT" Amin!
http://imparatiamesianica.blogspot.ro/2014/02/imparatia-mesianica.html
 
 Insa "Mireasa" nu va mai fi in carne, ci in duh. Iata un comentariu mai larg ce priveste subiectul:

De meditat: Tin Dumnezeu, Fiul sau si ingerii sabatul?


De meditat: Tin Dumnezeu, Fiul sau si ingerii sabatul?


“Sabatul a fost facut pentru om, iar nu omul pentru sabat” Marcu 2:27

Dumnezeu locuieste intr-o lumina de care – noi oamenii - nu ne putem apropia (1Timotei 16:16), chiar daca am avea cea mai performanta nava spatiala... La un asa scut de aparare visa si savantul Nicola Tesla.
Si cand cineva locuieste in lumina, acolo nu exista noapte si nici intuneric. Daca in cer (ma refer la cerul cerurilor, in acea “lumina” a lui Dumnezeu) nu exista noapte, nu trebuie nici somn, iar daca nu ne trebuie somn, inseamna ca nu vom obosi, iar daca nu vom obosi, tinerea unei zile de odihna nu este necesara. Sabat inseamna odihna si se tine pentru odihna. Geneza spune ca Dumnezeu s-a odihnit, dar profetul Isaia spune ca Dumnezeu nu oboseste, deci puterea lui nu are margini.
Cum armonizam aceste doua versete, sunte ele “antiteze” de nereconciliat? Nu.
In a saptea zi de creatie, Dumnezeu s-a oprit din lucrarea lui, dar nu pentru ca era obosit. Poti sa ti odihna fara sa fi obosit. Odihna aceasta nu a fost o odihna pentru recuperare, ci un semn pentru oameni: Daca Dumnezeu se opreste din lucrari, atunci si oamenii trebuie sa se opreasca din lucrari... Sabatul este doar pentru oameni si vitele domestice cu care omul lucra, caci doar acestia obosesc.
Isaia 40:28 Nu ştii? N-ai auzit? Dumnezeul cel Veşnic, Domnul, a făcut marginile pământului. El nu oboseşte, nici nu osteneşte; priceperea Lui nu poate fi pătrunsă.

“Stiu ca tu poti TOTUL” (inclusiv sa nu oboseasca) (Iov 42:2)

Chiar daca Creatorul s-a oprit sa se odihneasca, Biblia nu scrie ca Dumnezeu ar fi oficializat tinerea unei zile in cer, nu avea sens, deoarece “fii lui Dumnezeu”, adica ingerii, au natura lui Dumnezeu, asa cum si noi o vom avea, daca vom ramane credinciosi. Daca Dumnezeu locuieste intr-o lumina de care nu te poti apropia, atunci acolo nu exista noapte si daca nu exista noapte, atunci nu exista nici somn. O spun cu hotarare: Dumnezeu nu doarme, si nu are nevoie de somn! Nici Fiul sau, nici ingerii! Dumnezeu nu oboseste, nici Fiul sau si nici ingerii nu obosesc, deci un sabat nu ar fi necesar in cer pentru recuperare. Dar pentru inchinare? – ar putea intreba cineva. Cartea lui Iov spune ca ingerii au venit sa se inchine lui Dumnezeu “intr-o zi” (Iov 1:6, 2:1). Nu spune ca ar fi fost sabat.

Ce s-a intamplat dupa ce Dumnezeu s-a oprit din opera de creatie? A instituit el si in cer un sabat ? Biblia tace in aceasta privinta, insa versetele prezentate mai sus, duc spre deductia ca in cer nu exista noapte pentru somn si nici o zi pentru odihna. De fapt, ce este timpul? Ce este materia? Ce este spatiul?

"Fiindca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu, le este descoperit in ei, caci le-a fost aratat de Dumnezeu. Intr-adevar, insusirile nevazute ale lui, puterea lui vesnica si dumnezeirea lui SE VAD LAMURIT DE LA FACEREA LUMII CAND TE UITI CU BAGARE DE SEAMA LA ELE IN LUCRURILE FACUTE DE EL. Asa ca nu se pot dezvinovati." Romani 1:19,20
Creatia lui Dumnezeu marturiseste in chip negrait maretia lui. Puterea lui este extraordinara.

Ce descopera despre Dumnezeu lumina? Dar viteza si puterea ei?
"singurul care are nemurirea, care locuieste intr-o LUMINA, de care nu poti sa te apropii, pe care nici un om nu l-a vazut, nici nu-l poate vedea si care are cinstea si puterea vesnica." 1Timotei 6:16
Cea mai mare viteza o are lumina, dar unii considera ca exista o viteza mai mare ca viteza luminii.
"Lumina se propagă cu viteză atât de mare încât nici un fapt empiric comun nu permite evaluarea sa pe cale obișnuită, de-a lungul istoriei au existat polemici științifice și filozofice privind caracterul finit sau infinit al vitezei ei. Viteza de propagare a luminii este de milioane de ori mai mare decât a sunetului, poate înconjura Pământul de aproximativ 7 ori în decursul unei secunde, parcurge distanța de la Pământ la Lună în mai puțin de 1,3 secunde." Wikipedia

Despre viteza ipotetica numita "viteza superluminica"
Aceasta viteza, daca exista, ar confirma relatarea biblica de la Geneza, ca toate stelele din Univers au fost create intr-o singura zi (intr-un interval de 24 de ore sau chiar mai putin).
"Viteza superluminică este o viteză ipotetică mai mare decât viteza de propagare a luminii în vid perfect (viteza superluminică > viteza luminii). Termenul se poate referi atât la viteza de propagare a informației cât și a materiei, dar până acum în realitatea înconjurătoare nu a putut fi observată o astfel de viteză." Wikipedia

"Prin credinta pricepem ca lumea a fost facuta prin Cuvantul lui Dumnezeu, asa ca tot ce se vede n-a fost facut din lucruri care se vad" Evrei 11:3
Lumina solara o vedem, insa lucrurile din care este generata sunt invizibile: hidrogen 74%, heliul 25%, etc.
Cum se produce lumina solara?
"în miezul său (a soarelui) hidrogenul se transformă în heliu prin fuziune nucleară. În fiecare secundă, peste patru milioane de tone de materie sunt convertite în energie în nucleul soarelui, generându-se astfel neutrino și radiație solară." Wikipedia
Cum ar trebui interpretat 1Timotei 6:16:
1. Poate exista lumina si fara soare si Dumnezeu locuieste dintotdeauna in aceasta lumina "extra-solara"?
2. Nu poate exista lumina extra-solara si prin urmare Dumnezeu locuieste in lumina numai dupa ce a creat soarele, pana atunci locuind in intuneric?
Cand Dumnezeu a zis "sa fie lumina" inseamna ca nu a mai fost nici un fel de lumina inainte? Nu. Lumina in care locuieste Dumnezeu dintotdeauna nu este o lumina solara. El nu are nevoie de un soare, care sa-l lumineze.
Punctul 1 este foarte rezonabil (poate exista lumina extra-solara), fiindca lumina poate fi generata si altfel decat o genereaza soarele si noi avem lumina 'artificiala' creata din curentul electric generat de termocentrale si hidrocentrale:
"O centrală termoelectrică, sau termocentrală este o centrală electrică care produce curent electric pe baza conversiei energiei termice obținută prin arderea combustibillilor.[1] Curentul electric este produs de generatoare electrice antrenate de turbine cu abur, turbine cu gaze, sau, mai rar, cu motoare cu ardere internă.[2]
Drept combustibili se folosesc combustibilii solizi (cărbune, deșeuri sau biomasă), lichizi (păcură) sau gazoși (gaz natural).
Uneori sunt considerate termocentrale și cele care transformă energia termică provenită din alte surse, cum ar fi energia nucleară, solară sau geotermală, însă construcția acestora diferă întrucâtva de cea a centralelor care se bazează pe ardere." Wikipedia
Daca oamenii isi pot genera lumina, fara ajutorul soarelui, cu cat mai mult Dumnezeu isi poate genera lumina, neavand nevoie de un soare literal, ca al nostru.
"cum veti crede cand va voi vorbi despre cele ceresti?" Ioan 3:12
Traim timpuri in care anumiti oamenii se inchid in mintea lor si nu accepta descoperirile stiintei. Unii se opun ideii ca planeta Pamant ar fi un glob si o considera o sfera lata, altii se opun ideii ca oamenii au fost pe luna. Ce ar spune atunci despre cele constatate pe luna? Ca este o nebunie sa crezi asa ceva.
Misterele acceleratiei
Daca ai lasa un ciocan si o pana de la aceeasi distanta pe Luna, ar ajunge la sol in aceeasi secunda. Fapt dovedit in 1971, dar teoria era stiuta inca de pe timpul lui Galileo Galilei sau chiar si de mai inainte. Caci ce este materia?
Super marimi ale creatiei lui Dumnezeu

Tinerea unui sabat in cer, identic cu al oamenilor, ar fi posibil doar atunci daca Dumnezeu ar locui pe o planeta identica cu a noastra si intr-un sistem solar identic cu al nostru.
Diferente intre lucrurile create de Dumnezeu
- un om de 100 kg de pe Pamant ar cantari 17 kg pe Luna
- pe Luna poti sari de 6 ori mai departe ca pe Pamant
- pe Luna se pot cara obiecte de 6 ori mai grele ca pe Pamant
- indiferent cat de tare ai urla pe Luna, nimeni nu te-ar auzi
- Luna provoaca un decalaj de 2 milisecunde la fiecare 100 de ani, "alungind" timpul
- temperatura pe Luna ziua este de + 110oC.
- temperatura pe Luna noaptea este de - 180oC.
- pe Luna nu este dimineata si nu este seara, trecerea de la zi la noapte este brusca
- o zi pe Luna echivaleaza cu 14 zile de pe pamant
Misterele timpului
Timpul este masura de miscare dintre doua distante sau evenimente. "Metrul" timpului este viteza.
Cu cat o calatorie intre doua orase va fi parcursa cu viteze din ce in ce mai mari, cu atat se reduce durata timpului de parcurs.
Se poate opri timpul? Ipotetic, da. Cu o viteza ca cea a vitezei luminii.
"Atunci Iosua a vorbit DOMNULUI, în ziua când a dat DOMNUL pe Amoriti în mâinile copiilor lui Israel, si a zis în fata lui Israel: Opreste-te, soare, asupra Gabaonului, ..."
Timpul se scurge doar inainte. Am vazut ca se poate opri, cu o viteza egala cu cea a vitezei luminii. Dar se poate si inversa? Ipotetic, da. Daca ar exista o viteza mai mare ca cea a vitezei luminii.
"Si a zis Iezechia: "Usor este ca umbra sa se intinda cu zece trepte!... Nu, nu asa!, ci sa se intoarca umbra cu zece trepte inapoi!" 11. Atunci Isaia a strigat catre ..."
Misterele gravitatiei
De ce este un obiect mai greu pe Pamant decat pe Luna, de sase ori?
Din cauza presiunii aerului, care este generat de forta gravitationala cu directia de atractie spre centrul Pamantului. Presiunea aerului genereaza acceleratie crescatoare in raport cu greutatea unui obiect. Cu cat un obiect va fi mai dens, va fi mai greu in volum, si acceleratia lui va fi mai mare in cadere libera. Luna neavand aer, forta gravitationala este cu mult mai mica, de sase ori mai mica. Din aceasta cauza, pe Luna nu exista acceleratie crescatoare in raport cu greutatea, ci una constanta, de aceea o pana de pasare si un ciocan de 1 kg, aruncate de la acelasi nivel vor ajunge in acelasi timp la sol, la fel ca un purice si un avion.
Deci, intr-un mediu fara aer trupul nostru ar fi cu mult mai usor si ar echivala cu greutatea unui purice si viceversa, un purice ar avea greutatea noastra.
Misterele volumului (spatiului inchis) si a schimbului dintre volume
Fiecare trup are o masă şi această masă este formată din diferiţi compuşi chimici.
Ce este "masa" unui trup?
Conform cu Enciclopedia Liberă Wikipedia:
 "Masa unui corp (trup) sau a unei particule este una din cele 7 mărimi fizice fundamentale. Masa se defineşte drept acea mărime măsurabilă ce determină cantitatea de substanţă conţinută într-un corp sau particulă, determinabilă la nivel macroscopic şi măsurată, de asemenea, macroscopic."
"Părintele" chimiei moderne, Antoine-Laurent Lavoisier, spunea:
 "În natură nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă."
Conform cu Enciclopedia Liberă Wikipedia:
 "În cursul reacţiilor chimice, masa produşilor de reacţie trebuie să fie egală cu masa reactanţilor."
Legea arată faptul că într-o reacţie chimică nu se creează şi nu dispar atomi, ci ei se "rearanjează" formând compuşi noi.
Ex: Fe + 2HCl → FeCl2 + H2
În 1748 Lomonosov creeaza primul enunţ al acestei legi: "În Univers, atât cât se ia de la un corp, se adaugă la altul".
Aceasta este o "Lege Universală", este "Legea conservării masei substanţelor" (Mihail Lomonosov - Antoine-Laurent Lavoisier). Prin ea înţelegem, că trupurile noastre, chiar dacă vor fi descompuse în ţărâna pământului, nu sunt "pierdute" pentru totdeauna, ci sunt "conservate" într-un proces chimic, fiind intrate în alte reacţii chimice. Dacă acest proces chimic prin care ni se vor descompune trupurile, poate fi inversat (şi eu am convingerea că Dumnezeu poate), atunci orice trup descompus, poate fi reconstituit din nou.
Trupul nostru, care este un spatiu inchis, contine un anumit volum material, dintre care intre 70-80 la suta apa, in fond doua gaze, Hidrogen si Oxigen.
Deci, daca presiunea aerului si forta gravitatiei ne face grei, ce am fi noi, ca materie fara aceste doua (aer si gravitatie)? O holograma informatico-energetica ar zice unii zambind, mai versati in chestiuni din acestea.
"Fii veacului acestuia sunt mai intelepti decat fii luminii" si aproape in toate cazurile ne iau inainte in decriptarea trupului nostru.
Cuvântul grecesc "allagesometha" din 1Corinteni 15:51, trebuie tradus cu "schimbaţi" cum este în textul grecesc. Va fi un schimb de substante, cu cat ni se va lua din substantele originale, cu atat vom primi din substantele inlocuitoare. Carnea si sangele vor disparea, luandu-le locul alte materiale:
 "Lăsaţi-mă dar, să vă revelez un secret minunat. Noi nu vom muri cu toţii, dar noi toţi vom fi schimbati!"
De ce trebuie să fim schimbati? Ca să fim ca cei care sunt în cer:
 "Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Il vom vedea aşa cum este." 1Ioan 3:2
Cum este “el”? Ti-l poti inchipui ca doarme? Ca are nevoie de noapte pentru somn si de o zi de sabat pentru odihna?

http://harsimantuire.blogspot.ro/2014/09/de-meditat-tin-dumnezeu-fiul-sau-si.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu