marți, 3 iulie 2018

RUGĂCIUNE CĂTRE TATĂL

RUGĂCIUNE

Iubite şi sfinte Tată!


Îţi mulţumesc din suflet că m-ai ajutat ca să te cunosc mai înainte de a muri, şi că doreşti să mă fac copilul tău, după modelul arătat noua, pământenilor, de către Isus, Fiul tău, pe care l-ai trimis pentru noi, iar acum este la dreapta ta în ceruri şi mijloceşte pentru noi, ca mare preot milos.
Te laud şi te binecuvântez pentru toate şi vreau să învăţ de la tine, Tată, cum a învăţat şi Fiul tău!
Ajută-mă Tată să stau ferm şi integru în toate împrejurările vieţii – în dezamăgiri, în nechibzuinţa altora, în nesinceritatea altora în care mi-am pus încrederea, în lipsa de loialitate a celora pe care m-am bizuit.
Ajută-mă să mă sfintesc punându-mă de-o parte de lumea rea şi înstrăinata de tine şi să mă gândesc la fericirea mea eternă, atunci când simt dureri şi strângerile de inimă, din partea celor ce mă urasc fără temei.
Învaţă-mă să câştig din suferinţa care vine în calea mea. Vreau să o folosesc aşa încât să mă facă îndelung răbdător şi blând; să nu fiu răzbunător, ci mai răbdător, să nu fiu îngust, trufas şi arogant şi să fiu larg în iertarea mea.
Vreau să ajut pe toţi cei din jurul meu să aprecieze roadele blândeţii şi a lucrurilor nobile, să fie iubitori de bine, adevăr, dreptate şi puritate, ca să fie vrednici de Regatul Tău.
Vreau ca viaţa mea să fie un imn de iubire către tine şi să îţi găseşti plăcerea în faptele mele. Vreau ca viaţa mea să fie trăită în iubire, plină de putere pentru adevăr şi bine şi puternică în obiectivul ei de sanctitate, ca a Fiului tău iubit, în numele căruia te rog frumos şi îţi multumesc că mă asculţi.
Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.