luni, 1 septembrie 2014

De meditat: Tin Dumnezeu, Fiul sau si ingerii sabatul?


De meditat: Tin Dumnezeu, Fiul sau si ingerii sabatul?


“Sabatul a fost facut pentru om, iar nu omul pentru sabat” Marcu 2:27

Dumnezeu locuieste intr-o lumina de care – noi oamenii - nu ne putem apropia (1Timotei 16:16), chiar daca am avea cea mai performanta nava spatiala... La un asa scut de aparare visa si savantul Nicola Tesla.
Si cand cineva locuieste in lumina, acolo nu exista noapte si nici intuneric. Daca in cer (ma refer la cerul cerurilor, in acea “lumina” a lui Dumnezeu) nu exista noapte, nu trebuie nici somn, iar daca nu ne trebuie somn, inseamna ca nu vom obosi, iar daca nu vom obosi, tinerea unei zile de odihna nu este necesara. Sabat inseamna odihna si se tine pentru odihna. Geneza spune ca Dumnezeu s-a odihnit, dar profetul Isaia spune ca Dumnezeu nu oboseste, deci puterea lui nu are margini.
Cum armonizam aceste doua versete, sunt ele “antiteze” de nereconciliat? Nu.
In a saptea zi de creatie, Dumnezeu s-a oprit din lucrarea lui, dar nu pentru ca era obosit. Poti sa ti odihna fara sa fi obosit. Odihna aceasta nu a fost o odihna pentru recuperare, ci un semn pentru oameni: Daca Dumnezeu se opreste din lucrari, atunci si oamenii trebuie sa se opreasca din lucrari... Sabatul este doar pentru oameni si vitele domestice cu care omul lucra, caci doar acestia obosesc.
Isaia 40:28 Nu ştii? N-ai auzit? Dumnezeul cel Veşnic, Domnul, a făcut marginile pământului. El nu oboseşte, nici nu osteneşte; priceperea Lui nu poate fi pătrunsă.

“Stiu ca tu poti TOTUL” (inclusiv sa nu oboseasca) (Iov 42:2)

Chiar daca Creatorul s-a oprit sa se odihneasca, Biblia nu scrie ca Dumnezeu ar fi oficializat tinerea unei zile in cer, nu avea sens, deoarece “fii lui Dumnezeu”, adica ingerii, au natura lui Dumnezeu, asa cum si noi o vom avea, daca vom ramane credinciosi. Daca Dumnezeu locuieste intr-o lumina de care nu te poti apropia, atunci acolo nu exista noapte si daca nu exista noapte, atunci nu exista nici somn. O spun cu hotarare: Dumnezeu nu doarme, si nu are nevoie de somn! Nici Fiul sau, nici ingerii! Dumnezeu nu oboseste, nici Fiul sau si nici ingerii nu obosesc, deci un sabat nu ar fi necesar in cer pentru recuperare. Dar pentru inchinare? – ar putea intreba cineva. Cartea lui Iov spune ca ingerii au venit sa se inchine lui Dumnezeu “intr-o zi” (Iov 1:6, 2:1). Nu spune ca ar fi fost sabat.

Ce s-a intamplat dupa ce Dumnezeu s-a oprit din opera de creatie? A instituit el si in cer un sabat ? Biblia tace in aceasta privinta, insa versetele prezentate mai sus, duc spre deductia ca in cer nu exista noapte pentru somn si nici o zi pentru odihna. De fapt, ce este timpul? Ce este materia? Ce este spatiul?

"Fiindca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu, le este descoperit in ei, caci le-a fost aratat de Dumnezeu. Intr-adevar, insusirile nevazute ale lui, puterea lui vesnica si dumnezeirea lui SE VAD LAMURIT DE LA FACEREA LUMII CAND TE UITI CU BAGARE DE SEAMA LA ELE IN LUCRURILE FACUTE DE EL. Asa ca nu se pot dezvinovati." Romani 1:19,20
Creatia lui Dumnezeu marturiseste in chip negrait maretia lui. Puterea lui este extraordinara.

Ce descopera despre Dumnezeu lumina? Dar viteza si puterea ei?
"singurul care are nemurirea, care locuieste intr-o LUMINA, de care nu poti sa te apropii, pe care nici un om nu l-a vazut, nici nu-l poate vedea si care are cinstea si puterea vesnica." 1Timotei 6:16
Cea mai mare viteza o are lumina, dar unii considera ca exista o viteza mai mare ca viteza luminii.
"Lumina se propagă cu viteză atât de mare încât nici un fapt empiric comun nu permite evaluarea sa pe cale obișnuită, de-a lungul istoriei au existat polemici științifice și filozofice privind caracterul finit sau infinit al vitezei ei. Viteza de propagare a luminii este de milioane de ori mai mare decât a sunetului, poate înconjura Pământul de aproximativ 7 ori în decursul unei secunde, parcurge distanța de la Pământ la Lună în mai puțin de 1,3 secunde." Wikipedia

Despre viteza ipotetica numita "viteza superluminica"
Aceasta viteza, daca exista, ar confirma relatarea biblica de la Geneza, ca toate stelele din Univers au fost create intr-o singura zi (intr-un interval de 24 de ore sau chiar mai putin).
"Viteza superluminică este o viteză ipotetică mai mare decât viteza de propagare a luminii în vid perfect (viteza superluminică > viteza luminii). Termenul se poate referi atât la viteza de propagare a informației cât și a materiei, dar până acum în realitatea înconjurătoare nu a putut fi observată o astfel de viteză." Wikipedia

"Prin credinta pricepem ca lumea a fost facuta prin Cuvantul lui Dumnezeu, asa ca tot ce se vede n-a fost facut din lucruri care se vad" Evrei 11:3
Lumina solara o vedem, insa lucrurile din care este generata sunt invizibile: hidrogen 74%, heliul 25%, etc.
Cum se produce lumina solara?
"în miezul său (a soarelui) hidrogenul se transformă în heliu prin fuziune nucleară. În fiecare secundă, peste patru milioane de tone de materie sunt convertite în energie în nucleul soarelui, generându-se astfel neutrino și radiație solară." Wikipedia
Cum ar trebui interpretat 1Timotei 6:16:
1. Poate exista lumina si fara soare si Dumnezeu locuieste dintotdeauna in aceasta lumina "extra-solara"?
2. Nu poate exista lumina extra-solara si prin urmare Dumnezeu locuieste in lumina numai dupa ce a creat soarele, pana atunci locuind in intuneric?
Cand Dumnezeu a zis "sa fie lumina" inseamna ca nu a mai fost nici un fel de lumina inainte? Nu. Lumina in care locuieste Dumnezeu dintotdeauna nu este o lumina solara. El nu are nevoie de un soare, care sa-l lumineze.
Punctul 1 este foarte rezonabil (poate exista lumina extra-solara), fiindca lumina poate fi generata si altfel decat o genereaza soarele si noi avem lumina 'artificiala' creata din curentul electric generat de termocentrale si hidrocentrale:
"O centrală termoelectrică, sau termocentrală este o centrală electrică care produce curent electric pe baza conversiei energiei termice obținută prin arderea combustibillilor.[1] Curentul electric este produs de generatoare electrice antrenate de turbine cu abur, turbine cu gaze, sau, mai rar, cu motoare cu ardere internă.[2]
Drept combustibili se folosesc combustibilii solizi (cărbune, deșeuri sau biomasă), lichizi (păcură) sau gazoși (gaz natural).
Uneori sunt considerate termocentrale și cele care transformă energia termică provenită din alte surse, cum ar fi energia nucleară, solară sau geotermală, însă construcția acestora diferă întrucâtva de cea a centralelor care se bazează pe ardere." Wikipedia
Daca oamenii isi pot genera lumina, fara ajutorul soarelui, cu cat mai mult Dumnezeu isi poate genera lumina, neavand nevoie de un soare literal, ca al nostru.
"cum veti crede cand va voi vorbi despre cele ceresti?" Ioan 3:12
Traim timpuri in care anumiti oamenii se inchid in mintea lor si nu accepta descoperirile stiintei. Unii se opun ideii ca planeta Pamant ar fi un glob si o considera o sfera lata, altii se opun ideii ca oamenii au fost pe luna. Ce ar spune atunci despre cele constatate pe luna? Ca este o nebunie sa crezi asa ceva.
Misterele acceleratiei
Daca ai lasa un ciocan si o pana de la aceeasi distanta pe Luna, ar ajunge la sol in aceeasi secunda. Fapt dovedit in 1971, dar teoria era stiuta inca de pe timpul lui Galileo Galilei sau chiar si de mai inainte. Caci ce este materia?
Super marimi ale creatiei lui Dumnezeu

Tinerea unui sabat in cer, identic cu al oamenilor, ar fi posibil doar atunci daca Dumnezeu ar locui pe o planeta identica cu a noastra si intr-un sistem solar identic cu al nostru.
Diferente intre lucrurile create de Dumnezeu
- un om de 100 kg de pe Pamant ar cantari 17 kg pe Luna
- pe Luna poti sari de 6 ori mai departe ca pe Pamant
- pe Luna se pot cara obiecte de 6 ori mai grele ca pe Pamant
- indiferent cat de tare ai urla pe Luna, nimeni nu te-ar auzi
- Luna provoaca un decalaj de 2 milisecunde la fiecare 100 de ani, "alungind" timpul
- temperatura pe Luna ziua este de + 110oC.
- temperatura pe Luna noaptea este de - 180oC.
- pe Luna nu este dimineata si nu este seara, trecerea de la zi la noapte este brusca
- o zi pe Luna echivaleaza cu 14 zile de pe pamant
Misterele timpului
Timpul este masura de miscare dintre doua distante sau evenimente. "Metrul" timpului este viteza.
Cu cat o calatorie intre doua orase va fi parcursa cu viteze din ce in ce mai mari, cu atat se reduce durata timpului de parcurs.
Se poate opri timpul? Ipotetic, da. Cu o viteza ca cea a vitezei luminii.
"Atunci Iosua a vorbit DOMNULUI, în ziua când a dat DOMNUL pe Amoriti în mâinile copiilor lui Israel, si a zis în fata lui Israel: Opreste-te, soare, asupra Gabaonului, ..."
Timpul se scurge doar inainte. Am vazut ca se poate opri, cu o viteza egala cu cea a vitezei luminii. Dar se poate si inversa? Ipotetic, da. Daca ar exista o viteza mai mare ca cea a vitezei luminii.
"Si a zis Iezechia: "Usor este ca umbra sa se intinda cu zece trepte!... Nu, nu asa!, ci sa se intoarca umbra cu zece trepte inapoi!" 11. Atunci Isaia a strigat catre ..."
Misterele gravitatiei
De ce este un obiect mai greu pe Pamant decat pe Luna, de sase ori?
Din cauza presiunii aerului, care este generat de forta gravitationala cu directia de atractie spre centrul Pamantului. Presiunea aerului genereaza acceleratie crescatoare in raport cu greutatea unui obiect. Cu cat un obiect va fi mai dens, va fi mai greu in volum, si acceleratia lui va fi mai mare in cadere libera. Luna neavand aer, forta gravitationala este cu mult mai mica, de sase ori mai mica. Din aceasta cauza, pe Luna nu exista acceleratie crescatoare in raport cu greutatea, ci una constanta, de aceea o pana de pasare si un ciocan de 1 kg, aruncate de la acelasi nivel vor ajunge in acelasi timp la sol, la fel ca un purice si un avion.
Deci, intr-un mediu fara aer trupul nostru ar fi cu mult mai usor si ar echivala cu greutatea unui purice si viceversa, un purice ar avea greutatea noastra.
Misterele volumului (spatiului inchis) si a schimbului dintre volume
Fiecare trup are o masă şi această masă este formată din diferiţi compuşi chimici.
Ce este "masa" unui trup?
Conform cu Enciclopedia Liberă Wikipedia:
 "Masa unui corp (trup) sau a unei particule este una din cele 7 mărimi fizice fundamentale. Masa se defineşte drept acea mărime măsurabilă ce determină cantitatea de substanţă conţinută într-un corp sau particulă, determinabilă la nivel macroscopic şi măsurată, de asemenea, macroscopic."
"Părintele" chimiei moderne, Antoine-Laurent Lavoisier, spunea:
 "În natură nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă."
Conform cu Enciclopedia Liberă Wikipedia:
 "În cursul reacţiilor chimice, masa produşilor de reacţie trebuie să fie egală cu masa reactanţilor."
Legea arată faptul că într-o reacţie chimică nu se creează şi nu dispar atomi, ci ei se "rearanjează" formând compuşi noi.
Ex: Fe + 2HCl → FeCl2 + H2
În 1748 Lomonosov creeaza primul enunţ al acestei legi: "În Univers, atât cât se ia de la un corp, se adaugă la altul".
Aceasta este o "Lege Universală", este "Legea conservării masei substanţelor" (Mihail Lomonosov - Antoine-Laurent Lavoisier). Prin ea înţelegem, că trupurile noastre, chiar dacă vor fi descompuse în ţărâna pământului, nu sunt "pierdute" pentru totdeauna, ci sunt "conservate" într-un proces chimic, fiind intrate în alte reacţii chimice. Dacă acest proces chimic prin care ni se vor descompune trupurile, poate fi inversat (şi eu am convingerea că Dumnezeu poate), atunci orice trup descompus, poate fi reconstituit din nou.
Trupul nostru, care este un spatiu inchis, contine un anumit volum material, dintre care intre 70-80 la suta apa, in fond doua gaze, Hidrogen si Oxigen.
Deci, daca presiunea aerului si forta gravitatiei ne face grei, ce am fi noi, ca materie fara aceste doua (aer si gravitatie)? O holograma informatico-energetica ar zice unii zambind, mai versati in chestiuni din acestea.
"Fii veacului acestuia sunt mai intelepti decat fii luminii" si aproape in toate cazurile ne iau inainte in decriptarea trupului nostru.
Cuvântul grecesc "allagesometha" din 1Corinteni 15:51, trebuie tradus cu "schimbaţi" cum este în textul grecesc. Va fi un schimb de substante, cu cat ni se va lua din substantele originale, cu atat vom primi din substantele inlocuitoare. Carnea si sangele vor disparea, luandu-le locul alte materiale:
 "Lăsaţi-mă dar, să vă revelez un secret minunat. Noi nu vom muri cu toţii, dar noi toţi vom fi schimbati!"
De ce trebuie să fim schimbati? Ca să fim ca cei care sunt în cer:
 "Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar ştim că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Il vom vedea aşa cum este." 1Ioan 3:2
Cum este “el”? Ti-l poti inchipui ca doarme? Ca are nevoie de noapte pentru somn si de o zi de sabat pentru odihna?

Aveti Intrebari Importante?

Sunteti in cautarea lui Dumnezeu?
Cautati raspunsuri din Biblie?
Aveti o intrebare despre Dumnezeu si Biblie?
Aveti o intrebare despre Viata si Moarte?
Aveti o intrebare despre Evanghelie?
Aveti o intrebare despre orice altceva legat de crestinism?
Cautati o partasie crestina adevarata? Si eu...

Va rog intrebati, scriind pe: bibliaantica@yahoo.com

Va invit sa cititi si celelalte bloguri cu tematica biblica:

Blog: Har Si Mantuire

Blog: Biblia Antica

Blog: Imparatia Mesianica

Blog: Murim Sau Nu Murim? Ce Spun Dumnezeu Si Satan In Cea Mai Veche Controversa?

Blog: Profetii Implinite


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.