duminică, 16 aprilie 2023

Întrebări grele? Cine nu se poate pocăi şi de ce?

Să citim cu atenţie avertizarea din Daniel 12:10!

 

„Mulţi vor fi curăţaţi, albiţi şi lămuriţi; cei răi vor face răul şi niciunul din cei răi nu va înţelege, dar cei pricepuţi vor înţelege.”

 

Dumnezeu iubeşte lumea, dar urăşte lucrurile rele din lume:

Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan.3:16)

Nu iubiti lumea, nici lucrurile (rele) din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el. (1Ioan.2:15)

 

Oamenii care îl urăsc pe Dumnezeu urăsc lumina, pentru că ei iubesc răutatea pe care o practică:

Si judecata aceasta sta in faptul ca, odata venita Lumina in lume, oamenii au iubit mai mult intunericul decat lumina, pentru ca faptele lor erau rele. (Ioan.3:19)

 

Cei ce îl iubesc pe Dumnezeu urăsc minciuna, însă cei ce îl urâsc pe Dumnezeu iubesc minciuna:

Urasc si nu pot suferi minciuna, dar iubesc Legea Ta. (Ps.119:163)

Si in gura lor nu s-a gasit minciuna, caci sunt fara vina inaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu. (Apoc.14:5)

Nimic intinat nu va intra in ea, nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna; ci numai cei scrisi in Cartea Vietii Mielului. (Apoc.21:27)

Afara sunt cainii, vrajitorii, curvarii, ucigasii, inchinatorii la idoli si oricine iubeste minciuna si traieste in minciuna! (Apoc.22:15)

 

Cei ce acţionează în acest mod rău, nu se vor schimba indiferent câte multe dovezi primesc spre mântuire:

Au adus la farisei pe cel ce fusese orb mai inainte. (Ioan.9:13)

Iarasi au intrebat pe orb: "Tu ce zici despre El, in privinta faptului ca ti-a deschis ochii?" "Este un proroc", le-a raspuns el. (Ioan.9:17)

Iudeii n-au crezut ca fusese orb si ca isi capatase vederea, pana n-au chemat pe parintii lui. (Ioan.9:18)

Si cand i-au venit parintii, i-au intrebat: "Acesta este fiul vostru care spuneti ca s-a nascut orb? Cum, dar, vede acum?" (Ioan.9:19)

Drept raspuns, parintii lui au zis: "Stim ca acesta este fiul nostru si ca s-a nascut orb. (Ioan.9:20)

Fariseii au chemat a doua oara pe omul care fusese orb si i-au zis: "Da slava lui Dumnezeu: noi stim ca Omul acesta este un pacatos." (Ioan.9:24)

El a raspuns: "Daca este un pacatos, nu stiu; eu una stiu: ca eram orb, si acum vad." (Ioan.9:25)

De cand este lumea, nu s-a auzit sa fi deschis cineva ochii unui orb din nastere. (Ioan.9:32)

Lasati-i: sunt niste calauze oarbe; si cand un orb calauzeste pe un alt orb, vor cadea amandoi in groapa." (Mat.15:14)

Fariseu orb! Curata intai partea dinauntru a paharului si a blidului, pentru ca si partea de afara sa fie curata. (Mat.23:26)

 

Respingerea adevărului în mod voit şi lupta împotriva lui este luptă împotriva lui Dumnezeu:

dar daca este de la Dumnezeu, n-o veti putea nimici. Sa nu va pomeniti ca luptati impotriva lui Dumnezeu." (Fapt.5:39)

Mania lui Dumnezeu se descopera din cer impotriva oricarei necinstiri a lui Dumnezeu si impotriva oricarei nelegiuiri a oamenilor care inabusa adevarul in nelegiuirea lor. (Rom.1:18)

Fiindca umblarea dupa lucrurile firii pamantesti este vrajmasie impotriva lui Dumnezeu, caci ea nu se supune Legii lui Dumnezeu si nici nu poate sa se supuna. (Rom.8:7)

Ea si-a deschis gura si a inceput sa rosteasca hule impotriva lui Dumnezeu, sa-I huleasca Numele, cortul si pe cei ce locuiesc in cer. (Apoc.13:6)

 

Pacatul nu se iartă celor ce se ridică la luptă împotriva duhului sfânt al lui Dumnezeu, iar ei vor râmâne nemântuiţi, şi vor fi daţi la moarte veşnică:

De aceea va spun: orice pacat si orice hula vor fi iertate oamenilor; dar hula impotriva Duhului Sfant nu le va fi iertata. (Mat.12:31)

Oricine va vorbi impotriva Fiului omului va fi iertat; dar oricine va vorbi impotriva Duhului Sfant nu va fi iertat nici in veacul acesta, nici in cel viitor. (Mat.12:32)

dar oricine va huli impotriva Duhului Sfant nu va capata iertare in veac: ci este vinovat de un pacat vesnic." (Marc.3:29)

Si oricui va vorbi impotriva Fiului omului i se va ierta; dar oricui va huli impotriva Duhului Sfant nu i se va ierta. (Luc.12:10)

Cine crede in Fiul are viata vesnica; dar cine nu crede in Fiul nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el." (Ioan.3:36)

Ei vor avea ca pedeapsa o pierzare vesnica de la fata Domnului si de la slava puterii Lui, (2Tes.1:9)

 

Aşadar cei iubesc lucrurile rele din lume, întunericul spiritual cât şi minciuna şi lupta împotriva duhului sfânt al lui Dumnezeu, nu se vor putea pocăi niciodată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu