sâmbătă, 13 aprilie 2024

De-a joaca cu prezicerile (partea 2)

 

Din ciclul Autori şi Organizaţii religioase înşelaţi de Diavol, cultul Martorii lui Iehova ocupă un loc de frunte.

 Bazânduse pe indicaţii primite de la CT Russell cu puţin timp înainte de moartea sa, J. F. Rutherford a făcut o celebră, dar greşită presupunere: că lumea s-a sfârşit la 1914 şi că în anul 1925 vor învia profeţii şi sfinţii din vechime, pentru a fi puşi la cârma conducerii „Lumii Noi”.

J. F. Rutherford şi „Lumea s-a sfârșit; milioanele care trăiesc acum nu vor muri niciodată”


 

Editura internaţională Lulu a făcut disponibil în anul 2005 - o carte scrisă de JF Rutherford, preşedintele cultului Martorii lui Iehova, de 130 pagini.

La prezentarea cărţii se specifică următoarele:

"O discuție publică intitulată „The World Has Ended; Millions Now Living May Never Die” a fost susținută pentru prima dată pe 24 februarie 1918 la Los Angeles, California. Cinci săptămâni mai târziu, la 31 martie 1918, titlul a fost schimbat pentru a indica o certitudine absolută: „Lumea s-a sfârșit; milioanele care trăiesc acum nu vor muri niciodată”. Discursul public a continuat să fie susținut sub același titlu până în 1925. Materialul a fost publicat ca această carte în 1920. Această carte poate fi de interes pentru studenții de psihologie umană și studenții mișcărilor religioase, în special mișcările religioase apocaliptice, „profetice” milenariste. . Acum este republicat într-un format mai mare, ușor de citit în scopuri de cercetare, burse de studii, predare, reportaje de știri, comentarii sau critici. Cu excepția copertei din spate, fiecare pagină este un duplicat mărit fotografic al publicației originale. Odată greu de găsit, această retipărire face această carte istorică disponibilă la un preț rezonabil."

 

CUM AU PUTUT FI MARTORII LUI IEHOVA AMĂGIŢI DE DIAVOL AŞA DE DES ŞI ATÂT DE MULT TIMP, FĂRĂ SĂ-ŞI DEA SEAMA NUMAI DUPĂ MULŢI ANI (şi în numele privinţe nici chiar acum)? 

 

Ce interpretări greșite (predicții) false a mai făcut Russell? Pe ce s-a bazat? Și cum ne poate afecta, dacă le credem?

 

Anul 1799 era considerat de Russell ca începutul „ultimelor zile”. El credea că prin faptul că Napoleon l-a îndepărtat pe papă, s-a împlinit cei 1260 de zile descrise în Daniel 7:25; Daniel  12:7; Apocalipsa 11:1-3. Sursă: Turnul De Veghe, Ianuarie - Februarie 1889, Studii În Scripturi Volumul II, p 256, Studii În Scripturi Volumul III, p 58, 63, 64, scrise de C.T. Russell. După ce a venit JF Rutherford la conducere, în 1930 aceste explicaţii sau pus în legătură cu data de 1914, care a fost o altă interpretare greşită.

IATĂ O ALTĂ MINCIUNĂ A LUI SATAN SUSŢINUTĂ (CUMULAT) peste 50 DE ANI! Nu au fost în stare să găsească explicaţia corectă timp de peste 50 de ani! Aceşti „Martori” auto-propuşi ai lui Dumnezeu, dovediţi încă odată minţiţi de Diavolul se pot scuza că şi apostolii au avut aşteptări false. Însă Biblia arată clar că Domnul Isus i-a corectat şi nu i-a lăsat în eroare zeci de ani, ca pe Russll şi Rutherford. Ne putem întreba din nou: Dacă aceşti liderii de la Martori au fost canalul de comunicare al lui Dumnezeu în acel timp, de ce Dumnezeu i-a ţinut în ceaţă ca grup peste 50 de ani? Şi oare este sigură explicaţia dată de Rutherford?

Care este interpretarea corectă?

 

Daniel 7:25 El va vorbi împotriva Celui Prea Înalt, va asupri poporul Său sfânt și va încerca să schimbe vremurile și legile. Poporul sfânt va fi predat în mâinile lui pentru un timp, timp și jumătate de timp.[a]

 

Note de subsol a: Daniel 7:25 Sau pentru un an, doi ani și jumătate de an

 

Biblia arată clar că în timpul sfârșitului va veni un lider politic mondial care va întoarce lumea împotriva lui Dumnezeu. Dar adventiştii, inclusiv pastorul Russell, care nu a înţeles corect anumite profeţii din Biblie, au interpretat greşit profeţia despre momentul în care va apărea acest lider numit Antihrist.

Așa se întâmplă că cei care studiază scrierile lui Russell sau se consideră adepți ai lui (precum Studenții în Biblie și Martorii lui Iehova), nici până astăzi, nu cred că va veni un lider politic mondial, care va întoarce lumea împotriva lui Dumnezeu.

 

După ce CT Russell a murit, a existat o mare dezbatere între adepții săi despre cine ar trebui să-i ia locul la cârmă. Dar unii nu știau nimic despre moartea sa, precum filiala Studenților Polonezi în Biblie (1921 - Prezent). Un fapt ciudat, care trezește suspiciuni: cine a avut interesul să ascundă evenimentul morții pastorului Russell?

 

Învățăm de la descendenții lui Russell următoarele:

 

„Când Rutherford a încercat să încorporeze schimbările sale radicale, studenții polonezi ai Bibliei, ca grup, le-au respins și au declarat că se vor abona doar la învățăturile pastorului Russell. În 1921, sediul original al Turnului de veghe a fost preluat de studenții polonezi în Biblie. În mod remarcabil, deși li s-a comunicat că Rutherford este noul președinte, ei nu au aflat că Russell a murit de fapt până în 1925. Câțiva ani mai târziu, Societatea a încorporat „Asociația Internațională a Studenților în Biblie II” în Polonia, deoarece prima a fost pierdută studenților polonezi în Biblie. Cumva, a doua asociație a fost preluată și de studenții polonezi în Biblie, când s-a alăturat directorul filialei. Prin urmare, a fost necesar ca Societatea să încerce să încorporeze „Asociația Internațională a Studenților Bibliei III”, dar războiul iminent și situația politică făcută au făcut această încercare fără succes.

 

După al Doilea Război Mondial, doar câțiva Studenți ai Bibliei au adoptat schimbările și au devenit Martorii lui Iehova. Majoritatea au rămas membri ai Studenților Bibliei polonezi.

 

Încă din 1921, studenții polonezi în Biblie au început să publice The Watchman. Anterior, au existat de fapt două „Turnuri de veghe” în limba poloneză cu același titlu și chiar același (copertă tradițională „Crown and Cross”), unul produs de Societate și celălalt de Studenții Polonezi în Biblie din Chicago, IL. În 1930 au început să publice lunar Dawn of a New Era, care a fost întrerupt în timpul anilor de război. În 1948 au început să publice lunar „The Watch”, iar în 1958 au început să publice lunar „DayBreak”. În fiecare an, ei țin o congres la care participă aproximativ 2.000 de Studenți ai Bibliei.”

 

Îți dai seama că dacă Studenții Bibliei din Polonia nu au știut despre moartea lui Russell (-1916) atât de mulți ani, până în 1925, ce lacune ar putea avea în cunoașterea altor lucruri? De exemplu, anul 1798 a fost greșit! - Russell și asociații săi au considerat anul acesta începutul „ultimelor zile”. Prin faptul că Napoleon l-a îndepărtat pe Papa, a considerat că cele 1260 de zile descrise în Daniel 7:25 s-au împlinit; Daniel 12:7; Apocalipsa 11:1-3. Sursa: The Watchtower, ianuarie - februarie 1889, Studies In The Scriptures Vol. II, p. 256, Studies In The Scriptures Vol. III, p. 58, 63, 64, scris de C.T. Russell. Dar ce facem dacă Daniel 7:25 nu s-a întâmplat încă, ci se va întâmpla cu trei ani și jumătate (trei ani și jumătate sau 1260 de zile) înainte de Armaghedon! În acest caz, nu putem vedea decât o strategie a lui Satana Diavolul, de a distrage atenția de la o profeție importantă care trebuie să se împlinească în viitor. De aceea, Daniel 12:7 nu trebuie inclus în acest calcul, deoarece este o profeție care s-a împlinit pe vremea crudului rege Antioh Epifan, care a profanat templul din Ierusalim.

 

Cine se va închina lui Antihrist?

 

Cine este Antihrist? Cum îl vom recunoaște? Biblia este clară că un singur om, Antihrist, se va ridica pentru a uni lumea sub un singur guvern în timpul Necazului. Acest dictator global se va prezenta ca un înger al luminii, la fel ca tatăl său, Diavolul, dar mai târziu va acționa din natura sa adevărată, diabolică.

 

Iată câteva versete biblice care răspund la întrebări despre acest viitor conducător, care nu lipsește nici măcar din cartea Apocalipsa capitolul 17, în timpul apropiat al Apocalipsei.

Conform Apocalipsei 13:8, toți cei care locuiesc pe pământ se vor închina „fiarei” (religia atee de stat). Daniel 7:25 ne spune că Antihrist este un conducător de cult, un ateu. „El va rosti cuvinte pompoase împotriva Cel Prea Înalt... și va intenționa să schimbe vremurile și legea.” El va vorbi împotriva adevăratului Dumnezeu al cerului. Limbajul sugerează că va încerca să se ridice la nivelul lui Dumnezeu și să facă declarații din această poziție.

 

2 Tesaloniceni 2:4 spune că Antihrist „se opune și se înalță mai presus de tot ceea ce se numește Dumnezeu sau care este vrednic de închinare, astfel încât să stea ca Dumnezeu în templul lui Dumnezeu, arătându-se că este Dumnezeu”. El va accepta închinarea oamenilor din lume.

 

Cum ne poate afecta dacă nu înțelegem corect aceste profeții? Ei bine, dacă nu cunoaștem adevărul despre timpul de sfârșit, putem fi printre cei care se închină lui Antihrist și pier ca el în mânia lui Dumnezeu.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu