duminică, 28 aprilie 2024

O casă curată

Medicii spun - si pe buna dreptate - ca esti ceea ce mananci. Adica, mananci sanatos si esti sanatos, mananci nesanatos si esti bolnav.
Asa e si cu mintea umana. Te hranesti sanatos, din punct de vedere spiritual si esti sanatos din punct de vedere spiritual. Daca nu, e invers.

Ce ar fi de facut?
1.Sa ne pocaim zi de zi, adica sa ne facem un autocontrol zilnic, depistand neajunsurile starii noastre.
2.Sa ne hranim mintea si inima regulat, zilnic, din Cuvantul lui D-zeu, citind, meditand si implinind cele citite.
3.Sa evitam statul la sfat cu cei rai si prietenia cu lumea instrainata de D-zeu, din care trebuie sa iesim, dar neizolandu-ne de ea, ci mentinand o legatura rezonabila si folositoare, atat pentru noi cat si pentru cei din lume
4.Partasia cu fratii, si ocupati in via Domnului, zilnic daca este posibil
5.Cerand zilnic protectia lui D-zeu pentru noi si familia noastra, pentru fratii nostrii. Refugiu in rugacine, la atacurile lui Satan.
6.Toata increderea sa o punem in Tatal ceresc, atunci cand actionam in autoritatea numelui Fiului Sau. Prin credinta in numele Fiului putem fi victoriosi asupra problemelor noastre, mereu. Sa nu uitam mesajul Biblic, ca cel drept traieste prin credinta si chiar daca va cadea, cel drept se ridica de sapte ori.
7.Sa-l laudam zilnic pe Tatal ceresc si pe Fiul Sau. Menirea noastra este aceasta. Pentru aceasta am fost creati, ca noi sa fim desfatarea lor si ei sa fie desfatarea noastra. Daca ei locuiesc in inima noastra, duhurile rele nu se vor apropia de o inima in care intotdeauna este lauda si inchinare adresata Tatalui, prin Fiul Sau divin.

Curatenia mintala trebuie mentinuta. Asa a zis si Domnul isus, cand a aratat ca tendinta duhurilor rele este de a se reintoarce cu alti sapte si starea omului poate deveni mai rea ca inainte. Deci, atunci cand am castigat o batalie si ne-am insanatosit, sa nu uitam ca nu am castigat razboiul, deci, sa nu ne ingamfam, ci sa umblam smeriti cu Dumnezeul nostru, caci victoria este a Lui, nu a noastra. Daca vom face asa vom merge din victorie in victorie, daca nu, din cadere in cadere, pana la caderea finala.
D-zeu sa ne pazeasca si daca suntem dupa voia lui, El o va si face.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu