sâmbătă, 20 aprilie 2024

De-a joaca cu prezicerile (partea 8)

 

Interpretările profetice eşuate ale cultului Martorii lui Iehova (Russell-Rutherford)

 

2Ioan 1:9. Oricine o ia înainte, şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine rămâne în învăţătura aceasta are pe Tatăl şi pe Fiul.

 

Ce este de făcut dacă eşti în acest cult sau într-o o ramură a ei (grupări desprinse din cult)?

 

Poate că dovezile prezentate aici în acest studiu (sau şi în altă parte) încă nu te-au convins că Martorii lui Iehova nu sunt de fapt martorii aprobaţi ai lui Dumnezeu şi revista lor nu s-a dovedit un veritabil Turn de Veghere, ci un turn de alarme false, dar te-ar interesa să te lămureşti pe deplin.

Părerea unui sectolog este următoarea:

“Dacă eşti Martor al lui Iehova în primul rând sugestia mea este, să iei Biblia, chiar mai multe traduceri ale Bibliei, un caiet cu notiţe, şi pentru o perioadă să citeşti doar Biblia fără alte publicaţii, şi să te rogi mult lui Dumnezeu pentru lumină, poate ar fi bine să-ţi iei concediu dacă poţi, pentru a putea să mergi undeva, într-un loc retras, departe de Sala Regatului, de publicaţii şi influenţe de orice fel, doar cu Cuvântul lui Dumnezeu, şi în special să citeşti Noul Testament sub rugăciune, şi-ţi vei da seama cu ajutorul lui Dumnezeu, dacă religia Martorii lui Iehova este o restaurare a primilor creştini sau nu.

NU UITA, tu poţi singur, doar cu ajutorul Spiritului Sfânt să înţelegi Scriptura, după cum se spune în Proverbe 28:5b NW: „…cei ce-l caută pe Iehova înţeleg totul.” Deci dacă eşti sincer Dumnezeu îţi va dezvălui adevărul său. Să nu te descurajezi, dacă ajungi la concluzia că religia Martorilor lui Iehova nu este adevărată, nu uita, ai trei lucruri absolut sigure pe care te poţi baza indiferent de dezamăgirile provocate de religie, şi anume:

Dumnezeu te iubeşte (Ioan 3:16; Romani 5:8).

Domnul Isus a murit şi pentru tine (1Corinteni 15:3; 1Petru 2:24-25).

Ai Cuvântul complet al lui Dumnezeu, care te poate călăuzi în tot adevărul (Psalm 119:105; Ioan 17:17).

De aceea nu eşti părăsit, de fapt Dumnezeu doreşte să fii salvat şi fericit, mai mult decât doreşti tu, căci este numele lui în joc, El te iubeşte mai mult decât te iubeşti tu (Isaia 49:15), de aceea caută-l cu sinceritate şi îl vei găsi, dar ca să-l găseşti nu ai nevoie de alt intermediar decât de Fiul Său Isus Cristos (Ioan 14:6), şi nu de o Organizaţie sau de o Societate care mai mult îţi cenzurează relaţia cu Dumnezeul Cel viu care este salvatorul tuturor celor credincioşi nu doar a celor apartenenţi la o Organizaţie.”

 


ŞI ÎN FINAL: DE CE NU ÎI PUTEM CONSIDERA MARTORII LUI DUMNEZEU?

 

Dacă erau martorii lui Dumnezeu ar fi fost inspiraţi să prezinte adevărul, la fel ca profeţii sau apostolii, în schimb istoria lor este plină de păreri şi ipoteze care s-au dovedit greşite, în ciuda tentativelor repetate de a ale îndrepta. Toate acestea arată – după cum veţi vedea în lista de mai jos, că în loc să fie martorii ui Dumnezeu, au fost martorii lui CT Russell, ori martorii lui Rutherford, martorii lui Knorr, etc.. Cei care nu sunt capabili să înveţe din greşeli - mai ales dacă ele se repetă, sunt condamnaţi pe veci să le repete sau să stea în ele.

Motivul pentru care vă scriu este acela de a vă ajuta, arătând marea greşeală pe care o faceţi, mergând orbeşte după nişte explicaţii ale unui om, CT Russell, sau JF Rutherford şi NH Knorr, etc., care au cosmetizat învăţăturile greşite ale mentorului lor, CT Russell.

 

Iată de ce nu cred că aceşti oameni sunt martorii lui Dumnezeu, ci a unor oameni morţi. Ei nicidecum nu pot fi martorii viului Dumnezeu, Yehowah, după cum se dovedeşte în Biblie:

 

Martorii lui Iehova au avut dintotdeauna pretenţia că ei sunt un fel de serv, profet sau canal de comunicare a lui Dumnezeu, dovedindu-se de fapt contrariul:

Cand ceea ce va spune prorocul acela in Numele Domnului nu va avea loc si nu se va intampla, va fi un cuvant pe care nu l-a spus Domnul. Prorocul acela l-a spus din indrazneala: sa n-ai teama de el. (Deut.18:22)

 

Îată de ce în faţa lui Dumnezeu ei stau nu în calitate de martori adevăraţi, ci martori mincinoşi:

Dar n-au gasit niciuna, macar ca s-au infatisat multi martori mincinosi. La urma au venit doi (Mat.26:60)

 

Nici un om nu se poate justifica în faţa lui Dumnezeu pentru greşelile făcute:

Nicidecum! Dimpotriva, Dumnezeu sa fie gasit adevarat, si toti oamenii sa fie gasiti mincinosi, dupa cum este scris: "Ca sa fii gasit neprihanit in cuvintele Tale si sa iesi biruitor cand vei fi judecat." (Rom.3:4)

 

Orice om care se declară ca venind din partea lui Dumnezeu, trebuie cercetat temeinic şi dacă este cazul, trebuie respins cu fermitate:

"Stiu faptele tale, osteneala ta si rabdarea ta, si ca nu poti suferi pe cei rai; ca ai pus la incercare pe cei ce zic ca sunt apostoli, si nu sunt, si i-ai gasit mincinosi. (Apoc.2:2)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu